Elképesztő húzásra készül Orbán – így akarja elkerülni a totális bukást

Azt már mindenki látja, hogy hamarosan olyan válság jön, ami komolyan rombolni fogja a Fidesz népszerűségét. Az orvosok a világhálón könyörögnek hatékony védőfelszerelésért, a patikusok még mindig nem kaptak megfelelő maszkot, nincs elegendő vírusteszt, így csak akkor végzik el az ellenőrzést, ha valaki belügyminiszter vagy már tünetei vannak, Gulyás Gergely arra buzdít, hogy a fiatalabbak „nyugodtan fertőzhetik egymást”, eközben a kormány háromszoros áron adja a gázt és nem hajlandó csökkenteni a 27 százalékos áfát sem… Mostanra olyan helyzet alakult ki, hogy már Orbán környezetében is érzékelik: a Fidesz népszerűsége óriásit fog csökkenni. Akkorát, hogy a 2022-es győzelemhez már nem lesz elég sem a propaganda, sem pedig az átírt választási törvények. A sikeres válságkezelés látszata legfeljebb néhány hónapig tartható fenn, ezért most a terv, hogy

a Fidesz néhány hónap múlva előrehozott választásokat tart és így nyer újabb négy évet.

Mindezt Török Gábor politológus mondta az ATV-ben: „Ha ez a járványveszély viszonylag hamar, 3-6 hónapon belül véget érne, én azon sem lennék meglepve, hogy ha ezután a kormány már azon gondolkodna, hogy nem fogja tudni kihúzni a 2022-es választásokig a népszerűségének megtartásával, és mondjuk egy sikeres válságkezelés után előrehozott választások irányába vinné az országot.”

A politológus szerint már a diktatúra-törvény is ezt készíti elő. Ennek szövege azért nem határozza meg a rendkívüli jogrend időkorlátját, hogy az ellenzék ne szavazhassa meg, és így a Fidesz azt mondhassa: az ellenzék miatt nem volt sikeres a válságkezelés. Török szerint ez egy politikai csapda, egy „felelősségátruházó, ellenzékhibáztató politika”, amibe „a hisztérikus ellenzék belesétált”.

Török Gábor szerint „ilyen brutális gazdasági visszaesés kapcsán, ami itt be fog következni,

a politikai kormányzás feltételei a lehetetlenségig változhatnak meg.”

A politológus tehát úgy véli, Orbán már látja, nagyon mély, brutális gazdasági válság jön, ezért az előrehozott választással előre menekül, és már most minden arról szól, hogy a Fidesz győzelmét bebiztosítsák. Ahogy Török fogalmazott: „Neki most a válságkezelésnek ebben a szakaszában, amikor a probléma és annak következménye sem akkora, most kell előnyt szereznie.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!