Súlyos csapást mértek Orbán vejére – Elvesztette a pert amit indított!

Hosszas pereskedés után a Kúria is Karácsony Gergelynek adott igazat, ezzel pedig hatalmas pofont kapott Tiborcz István.

A főpolgármester a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében kiemeli, hogy a miniszterelnök veje az elmúlt 12 évben olyan méretű vagyont szerzett, hogy pusztán már a gazdasági súlya miatt is, ő egy közszereplő.

A mostani bírósági ítélet kimondta, hogy a közszereplők köre szélesebb, mint a közhatalmat gyakorlók köre, tehát nem csupán egy politikus számít közszereplőnek, hanem egy olyan ember is, akinek brutális mennyiségű pénze van, pont mint Tiborcz Istvánnak,

ezért neki tűrnie kell, ha adót akarnak elnevezni róla!

Karácsony felidézi, hogy az ügy évekkel ezelőtt indult, mikor azt mondta: a magyar társadalom legfelső 1 százalékát, amelynek bőven telik rá, meg kellene adóztatni.
Miközben a társadalom 99 százalékának befagyasztott árú csirkefarhát jut, addig szerinte vannak olyan emberek, akik milliárdos értékű közbeszerzések sorozatát nyelik be. Egy igazságosan működő országban pedig az lenne a minimum, ha ezek az emberek legalább egy kicsit visszaadnának a közösbe abból, amit az államtól nyertek.

Ezért lenne Karácsony szerint szükség Tiborcz-adóra, aminek a budapesti bevezetéséről továbbra sem tett le.

Most, a Kúria döntése után a főpolgármester folytatja az egyeztetéseket a kerületekkel és ha a jogszabályok lehetővé teszik, akkor be fogják vezetni az Orbán Viktor vejéről elnevezett Tiborcz-adót!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!