Belső tisztogatás indult Orbán környezetében, csak úgy hullanak a fejek

Rács mögé került egy olyan miniszterelnökségi vezető, aki korrupció miatt visszatartott uniós forrásokkal foglalkozott

írja a 24.hu.

A lap értesülései szerint a főosztályvezető kenőpénzért vállalta, hogy az elutasított EU-s pályázatok felülvizsgálata a támogatást kérők számára kedvezően alakuljon. Az illetőt 2016 elején helyezték a Miniszterelnökség Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárságának állományába, ahol az RRF Terv Végrehajtásáért és Fejlesztéspolitikai Jogi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságára került, Leveleki Zsolt helyettes államtitkár beosztottjaként. Az RRF az EU helyreállítási alapja, amit közel egy éve visszatartanak a magyar kormánytól. A korrupció gyanúja miatt tehát most egy olyan kormánytisztviselő került rács mögé, aki épp a korrupció miatt visszatartott forrásokkal kapcsolatban dolgozott.

A 24.hu szerint a gyanúsítottak több százmillió forintos, bizonyos esetekben az egymilliárd forintot is megközelítő vissza nem térítendő támogatásokra benyújtott pályázatokat “olajoztak meg”. Az ügyészség szerint a legtöbbször a pályázati összeg egy százaléka volt a tarifa, de előfordult olyan is, hogy jóval több.

Az ügyészség szerint a Pénzügyminisztérium munkatársai kenőpénzekért segítettek a pályázóknak abban, hogy pályázati kérelmük sikeres legyen, azonban ha ez nem sikerült, akkor jött képbe a Miniszterelnökségen dolgozó főosztályvezető.

Ő csúszópénzért cserébe azon elutasított pályázatok érdekében járt el, amikkel kapcsolatban felülvizsgálati kérelmet adtak be a Miniszterelnökséghez a pályázók.

Ha elítélik, a főosztályvezető háromrendbeli vezető beosztású hivatali személy által, az előnyért hivatali kötelezettségét megszegve, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt akár 15 évet is kaphat.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!