Itt a totális agymosás! Orbán hangját sugárzó, elnémíthatatlan hangszórót kap minden idős ember!

A fideszes propaganda tényleg Észak-Korea szintjére süllyeszti Magyarországot. A következő években minden 65 év feletti idős ember egy olyan „gondosórát” kap, amelyből bármikor megszólalhat Orbán Viktor – méghozzá úgy, hogy azt elnémítani sem lehet. Az eszközt a mostani választás előtt már le is tesztelték.

A 83 esztendős K. Ferencné még a választás előtt döbbenten hallotta, hogy a nemrég kapott  segélyhívóján keresztül hol egy debreceni Fidesz-aktivista, hol pedig Orbán Viktor hangja buzdította arra, hogy szavazzon a Fideszre. Fia a valaszonline.hu értesülése szerint azonnal a választási bizottsághoz fordult, de az Országos Választási Bizottság hatáskör hiányában elutasította a beadványát. Az esetről hírt adó portál azonban megtudta:

a Fidesz-kormány a következő években másfél millió olyan „gondosórát” ad az időseknek, amikből bármikor propagandát lehet sugározni!

Ez a program már a mostani választás előtt elindult, és a propagandaminiszter Rogán Antal szorgalmazta is, hogy minél több idős emberhez eljuttassák az eszközt. Ám mivel a rendszert EU-s pénzből finanszírozzák, a helyreállítási alap körüli viták miatt a kifizetés megcsúszott, így végül csak tízezer embernek elegendő „gondosórát” tudtak szétosztani. Most viszont úgy tűnik,

a Fidesz beindítja a totális agymosást.

Minden 65 éven feletti ingyen juthat hozzá a több tízezer forintot érő eszközhöz, ami azonban riasztás esetén nem a mentőknél vagy egy szociális intézménynél jelez, hanem csak egy kormányzati diszpécserközpontban.

Ott aztán vagy az előzetesen megjelölt hozzátartozót értesítik, vagy szükség esetén a mentőket. Azt egyébként

az állam is elismeri, hogy az eszköz segélyhívásra nem használható!

Mint írják, „vészhelyzetben továbbra is a 112-t szükséges hívni, a készülék nem riaszt közvetlenül orvost, hatóságot, nem sürgősségi segélyhívó. Indokolt esetben azonban a diszpécserközpont ebben segíthet”. A „gondosóra” vízálló, fürdés közben is lehet viselni, hordható karon vagy a nyakban lógatva. De ami a Fidesz számára igazán fontos lehet:

az eszközön keresztül úgy tudnak bármilyen szöveget sugározni, hogy azt még elnémítani sem lehet!

Vagyis a gondoskodónak álcázott szolgáltatás valójában egy olyan propagandaeszköz, amin bármikor meg lehet szólítani azt a másfél millió idős embert, aki viseli. Azt, hogy a propaganda terjesztése lehet az igazi cél, az is elárulja, hogy

az eszközt nem csak a rászoruló, magukat nehezen ellátni képes emberek kapják meg, hanem mindenki. És mivel a kütyü gps-jelet sugároz, elvileg még azt is láthatják a központban, ki megy el szavazni és ki nem.

Azt, hogy a Fidesz mennyire fontosnak tartja ezt a programot, jelzi, hogy a „gondosórák” beszerzésére és a rendszer működtetésére 107 milliárd forint felhasználását tervezik 2025-ig. Különösen pikáns, hogy a költségeket a tervek szerint az uniós helyreállítási alapból kívánják fedezni.

A rendszer szolgáltatója az a 4iG Nyrt., amelynek tulajdonosa Mészáros Lőrinc korábbi jobbkeze, Jászai Gellért.

Bár hamarosan már 30 ezerre emelkedik azoknak a száma, akik megkaphatják az eszközt, az országos diszpécserközpont csak június végéig áll fel. Ugyanakkor a tervek szerint 2025 végén már idősek milliós tömegénél lehet kint a gondosóra, amellyel az állami diszpécserközpont bármilyen üzenetet tud majd nekik sugározni, a felhasználók adatait pedig egy fideszes udvari beszállító fogja kezelni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!