Újabb bizonyíték arra, hogy a kormány nem kezeli megfelelően a járványt!

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Mivel a gyógyszertárak is az alap járóbeteg ellátás részét képezik, a kormánynak biztosítania kellene az ott dolgozók megfelelő védőfelszerelését, a koronavírus-járvány ideje alatt.

Tény, hogy bevezették már, hogy csak annyi beteg/vásárló tartózkodhat egyszerre a patikában, ahányat adott időben ki tudnak szolgálni, de ez kevés! Megfelelő szájmaszkokat kellene biztosítaniuk az ott dolgozók részére, mivel folyamatos veszélynek vannak kitéve.

Most pedig bebizonyosodott, hogy a kormány eddigi intézkedései, nem voltak elegendőek!

Magyarország még csak a járvány elején van, a csoportos megbetegedések szakaszában, és a szakemberek egybehangzóan állítják, elkerülhetetlen lesz a tömeges megbetegedés. Viszont már most, a járvány elején bekövetkezett az, amit talán meg lehetett volna előzni megfelelő intézkedések meghozatalával:

A Gárdonyban található Bóné Patika közösségi oldalán jelentette be, hogy

egyelőre zárva tartanak, mivel egyik kollégájuk koronavírus-tesztje pozitív lett.

Tény, hogy a jelenlegi szakaszban már nem lehet megállapítani, hol fertőződött meg az ott dolgozó gyógyszerész, hisz már bárki, bárhol elkaphatja a vírust, ám ő kiemelten magas kockázatnak van minden nap kitéve, ezt pedig a kormánynak szem előtt kéne tartania.

Ez az eset pedig arra is rávilágít, hogy az idősek és a krónikus betegségekben szenvedők mellett, komoly veszélyben lehetnek az egészségügy ezen szegmensében dolgozók is. Ha a kormány nem biztosítja ezeknek a dolgozóknak a megfelelő biztonságát, egyre több patika kényszerülhet majd a bezárásra hasonló okok miatt,

akkor pedig az ország lakosainak gyógyszerellátása kerülhet veszélybe.

Talán az is sokat segítene a vírus elleni védekezésben, ha a kormány országosan elrendelné (mint ahogy azt már több környező ország is csinálta), az orvosi maszkok kötelező utcai viselését. Bár ezt az intézkedést, úgy tűnik, még nem kívánják idehaza is bevezetni, pláne azok után, amit Müller Cecília mondott.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!