Müller Cecília bebizonyította, hogy alkalmatlan a feladatára

Miközben friss hírek szerint Szlovákiában és Csehországban is elrendelték az orvosi maszkok kötelező utcai viselését (de Velencében sem mehetnek lényegében sehova az emberek nélküle), itthon az országos tiszti főorvos továbbra is azt állítja, hogy

egészséges embereknek nincs szükségük rá.

Már csak azt nem értjük, hogyha Müller Cecília szerint tényleg ennyire értelmetlen a maszkviselés, akkor vajon minek tanácsolja egyáltalán az egészségügyi dolgozóknak, hogy viseljék őket, ha betegekkel érintkeznek. Ha úgy sem segít semmit, akkor minek?

Döbbenetes, de van olyan kormányzati szerv, ami még Müllernél is tovább ment, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint pl. nemhogy felesleges viselni a maszkokat, de egy Facebook-bejegyzésben

egyenesen arra buzdított, hogy aki egészséges, az ne is tegye meg!

Szerintük ugyanis csak akkor érdemes viselni, ha beteg az ember, lázas, folyik az orra, vagy köhög. Csak remélni tudjuk, hogy az úgynevezett “szakértőink”, köztük a tiszti főorvos, mihamarabb felhagynak ezzel a felelőtlen, ha nem egyenesen hazug kommunikációval, és sürgősen változtatnak az álláspontjukon. Azt állítani ugyanis, hogy nem hatásos az orvosi maszk a járvány terjesztése ellen, nemcsak felelőtlenség, de nettó hazugság.

Hogy miért? Azért, és ezt nem mi állítjuk, hanem a WHO, mert ha viseljük, sokkal kisebb eséllyel fertőzünk meg másokat, mintha nem viselnénk. Miután a hivatalos statisztikák szerint az emberek 80%-án tünetmentesen fut át a vírus, nem tudhatjuk biztosra, hogy mikor vagyunk egészségesek, és mikor vírushordozók, ergo minél többször viseljük a maszkot, annál többször teszünk azért, hogy ne terjesszük tovább a járványt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!