Folytatódik a Fidesz hanyatlása – Egyesével veszíti el embereit Orbán

Az elmúlt időszakban rengeteg botrány kerekedett ki az eddig erős és szilárd lábakon álló kormánypárt körül. Sorra hozzák meg azokat a törvényeket, melyekkel kisebb nagyobb csoportokat haragítanak magukra, olyan dolgok derültek ki fideszes politikusokról, melyek rossz fényt vetnek a teljes pártra, és belső viszályokról is lehet hallani.

Most pedig Simonka György fideszes országgyűlési képviselő kálváriája lépett újabb szintre:

már nemcsak a börtönbüntetés fenyegeti a korrupció miatt vád alá helyezett politikust és családját, de a teljes anyagi csőd is ott lebeg a fejük felett

– közölte a 24.hu.

Simonka rokonai közül az ügyészség döntése szerint, sem a képviselő felesége, Simonkáné Gábor Mariann, sem pedig az unokahúga, Tóth Renáta, nem tarthatnák meg a vagyonukat. Az ötöd és hatodrendű vádlottként megnevezett családtagoknak költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt kell felelniük.

A fideszes politikus két rokonánál, az eddig elkobzott vagyontárgyakon kívül, további 11 millió forintos vagyonelkobzást indítványozott az ügyészség.

Simonka György unokahúgánál eddig így is 32 millió forintot foglaltak le a nyomozók.

A fideszes országgyűlési képviselő és 32 társának büntetőpere januárban kezdődik, melyben két másik fideszes képviselő hozzátartozói is vádlottként szerepelnek. A vádlottak padjára kell ülnie majd Kerényi János regionális pártigazgató unokaöccsének, valamint Varga Gábor országgyűlési képviselő apósának és sógorának.

A vádirat szerint az ügyészség rajtuk is jelentős összeget hajtana be.

Kerényi János regionális pártigazgató unokaöccsének, Kerényi Istvánnak van a legnagyobb félnivalója az ügyészség mostani döntése miatt, mivel tőle 111,5 millió forint erejéig kért vagyonelkobzást a hatóság.

Simonka György csak az ügy harmadrendű vádlottja, mégis az ügyészség kirívóan magas összegű vagyonelkobzást kértek a fideszes politikusra, mivel őt tartják a bűnszervezet irányítójának. A fideszes politikus segítségével szereztek meg vissza nem térítendő költségvetési forrásokat, és így nagyjából 1,4 milliárd forintnyi kárt okoztak az adófizetőknek.

A lap információi szerint az ügyészség 850 millió forint erejéig kért vagyonelkobzást Simonkára.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!