Itt a színházi hadüzenet! Félnótás seggnyaló fideszesekről beszélt a színész

Hadüzenetet kapott az Orbán-kormány a színészektől – és ez egyáltalán nem túlzás. Nagy Ervin, a Katona József Színház színésze olyan kemény kijelentéseket tett a Fidesszel, illetve egyes politikusaival kapcsolatban, amire eddig nem volt példa. Bár az interjú, amit az RTL Klub Házon kívül című műsorának adott, mindössze kétperces, mégis tele van olyan kijelentésekkel, amiket a Fidesz eddig legfeljebb az utcai tüntetéseken hallhatott. Most azonban a nemrég elfogadott színházi törvénnyel kapcsolatban

egy színész mondta ki a Fideszről: „Nagyon komoly indulatokat gerjeszt bennem egy-egy ilyen félnótás országgyűlési seggnyalónak a hozzászólása.”

Nagy Ervin szerint amikor a Fideszben zaklatószínházakról beszélnek, olyan embereket bélyegeznek meg, akik egyébként köztiszteletnek és közszeretetnek örvendenek. „Mi csináljuk a munkánkat, és most jön egy ilyen Kocsis Máté-szerű képződmény (…), egy ilyen típusú csávó azért, hogy a főmérnöknek fölfelé nyaljon, emberekről bármit ki mer jelenteni egyfajta politikai szituációban, amitől ő azt gondolja, hogy ebből valamifajta nyeresége lesz.”

A színész amellett, hogy

Kocsis Máté-szerű képződményről beszél,

úgy véli: „pöcegödörszerű képződmény a magyar politikai élet, amit én ámulva-bámulva nézek. Nagyon rossz a túlélőjének lenni.” Majd azt is hozzáteszi:

öngyilkosság azt a kultúrát kicsinálni, ami nem csak a baloldalé, hanem a jobboldalé is. Szerinte nem volt jó ötlet rálépni a művészek bütykére, és azt is kifejti, hogy miért. Szavai egyfajta hadüzenetként is értelmezhetők:

„Ha a kreatív energiáinkat elkezdjük használni a politika ellen, akkor nagy szarban lesznek.”

Nagy Ervin azt is világossá tette, hogy a színház mindig is kritikus. Szerinte a Fidesznek addig tetszett ez, ameddig a szocialistáknak üzengettek, de most hogy a Fideszt kezdték csipkedni, azt már nem viseli el a jelenlegi hatalom. Pedig mint mondta:

„Nem Orbán Viktor-bábukat égetünk a színpadon, hanem megfricskázzuk a hatalmat.”

Nagy Ervin kemény szavai azt jelzik, hogy a színészek nem hódolnak be a Fidesznek, sőt: a kulturális élet véleményformálói keményen Orbán ellen fordultak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!