Kibújt a szög a zsákból – Orbán radikális szövetségest talált magának!

Parlamenti felszólalásában üdvözölte a vármegyék és a főispánok visszahozását Toroczkai László, illetve a kaszinókra és a nagy techcégekre kivethető különadókról is szót ejtett a Mi Hazánk elnöke.

A szélsőséges nézeteket valló jobboldali párt eddig sem tartotta kizártnak az együttműködést a Fidesz-KDNP pártszövetséggel, most azonban úgy tűnik, Orbán Viktor is meglátta bennük a lehetőséget.

Hétfőn a parlamentben lehetőségük volt az ellenzéki pártoknak kérdezni a miniszterelnöktől, aki ezt lekezelő, goromba és ellenséges stílusban tette meg Kálmán Olga, Fekete-Győr András és Jakab Péternek adott válaszában, majd éles váltás következett és egészen nyájas, finomkodó stílusban beszélt a Mi Hazánk elnökével:

“Ez is egy új kezdet. Kevés olyan ember van, akivel még nem vitatkoztam itt a parlamentben. Tisztelettel köszöntöm közöttük Önt most. Keresem a hangom. Majd meglátjuk, hogy lesz. Önök ellenzékben vannak, amit mi tiszteletben tartunk. Egy esetben nem tudjuk majd tiszteletben tartani, ha úgy végzik, mint ahogy az elődpártjuk végezte, és beszaladnak Gyurcsány Ferenc hóna alá szabad demokratikus levegőt szippantani. Abban az esetben sajnos az együttműködés lehetőségei ennek megfelelően korlátozottak lesznek.

De addig is éljünk azzal a gyanúperrel, hogy hátha bizonyos kérdésekben értelmesen is tudunk egymással beszélni.”

– idézte Orbán Viktor felszólalását a 444.hu.

A miniszterelnök később csak azt az egy nézetkülönbséget emelte ki pártja és a szélsőjobboldali párt között, hogy míg a Mi Hazánk oltásellenes, addig a Fidesz-KDNP oltáspárti.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!