Felsült az egykori pártelnök – A miniszterelnök egyből lecsapott a bakira!

Fotó: 24.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök válaszolt az ellenzéki pártok által feltett kérdésekre, bár tény, hogy válaszaiban sok köszönet nem volt!

A rutinosabb vitázónak számító Fekete-Győr András például azt a kérdéskört feszegette, hogy a kormány tervei közt szerepel-e az olimpia valamikori megrendezése, csakhogy az egykori pártelnök bakizott, melyre a miniszterelnök egyből le is csapott.

A Momentum frakcióvezetője a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének májusi kijelentése kapcsán kérdezte Orbánt, ami szerint “Magyarország erkölcsi kötelessége, hogy pályázzon a 2036-os nyári olimpia megrendezésére”.

Fekete-Győr a 444.hu közlése szerint a felszólalásában így fogalmazott: Ma egy gazdasági válság kellős közepén vagyunk, emiatt önök 2000 milliárd forintot vesznek ki az emberek zsebéből. Ez megszorítás. A megemelt árakkal végül az emberekkel fizettetik meg a büntetőadókat.

Erre a MOB közli, hogy a 2030-as olimpiát megpályázni erkölcsi kötelesség… a ’36-os olimpiát megpályázni erkölcsi kötelesség?

Nem inkább a tanárok, az ápolók és a rendőrök fizetésemelése lenne az, miniszterelnök úr?”

Bár a Momentum frakcióvezetője szinte egyből helyesbítette kijelentését, Orbán Viktor mégis kajánul rávetette magát Fekete-Győr hibájára és így válaszolt neki:

“Szeretnék az ön segítségére sietni. Ugye úgy kell kiszámolni, hogy melyik évben van olimpia, hogy el kell osztani néggyel. Ugye 30-ban nem lesz.

Tehát az a vád, hogy mi a 30-as olimpiára pályáznánk azért sem lehetséges, mert tudja, olyan nincsen.

Ha esetleg ezen túl még elmélyedne a tárgyban, azt is olvashatná, hogy a 32-es olimpiának is van már rendezője. Tehát 30-ban nincs olimpia, tisztel elnök úr, vegyük sorba. Nincs olimpia, 32-ben már el van ígérve, van rendezője. Tehát legközelebb majd a 36-osról beszélhetünk. E tekintetben majd szívesen állok a rendelkezésére, ha akkor még ön is itt lesz velem együtt.

Bár ezzel a válaszával Orbánnak sikerült földbe döngölnie a Momentum egykori elnökét, a kérdésre mégsem adott választ. Nem derült ki, hogy valóban tervezi-e a kormány, hogy megpályázza a 2036-os olimpia rendezésének jogát, illetve, hogy mit gondol Orbán a tanárok, az ápolók és a rendőrök fizetésemeléséről.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!