Összecsapás a Parlamentben – Először került vitába Orbánnal a megválasztott képviselő!

Forrás: MTI

Hétfőn a parlament azon ritka pillanatok egyikének színhelye volt, amikoris kérdezni lehetett Orbán Viktortól. Persze nem az újságírók tehettek fel neki előre le nem egyeztetett kérdéseket, hanem az ellenzéki pártok képviselői.

Így eshetett meg az, hogy először került az Országház falain belül szócsatába az egykori ATV-s műsorvezető és Orbán Viktor miniszterelnök.

Kálmán Olga a kormány teljesítményét csapnivalónak nevezte, illetve arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy miért nem csökkentik az alapvető élelmiszerek áfáját, mielőtt maguk alá nem temetik a magyar családokat az egyre jobban elszabaduló élelmiszerárak; illetve kiemelte, hogy a kormány által bevezetett “ársipkák” semmilyen érdemi változást nem jelentenek az emberek életében.

[A hatósági árak bevezetése óta, a kereskedők az ársapkák által okozott veszteséget könnyen átháríthatják más árucikkekre, így lényegében a különbözetet is a vásárlók fizetik meg más termékek megvásárlása révén.]

Orbán a lendületes ellentámadását azzal kezdte, hogy a kérdés megválaszolása helyett az egykori műsorvezetőnek támadt és kifejtette, hogy szerinte korábban sokkal jobban ment neki a kérdezés,

majd hozzátette, hogy a háborús zónához közelebb álló országokat jobban sújtja az infláció (az Ukrajnával szomszédos országok közül is Magyarország az egyik legsérülékenyebb ebben a kérdésben).
Orbán azt is elmondta, hogy véleménye szerint az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentésével csak a kereskedők járnának jól, ezért tartja jobbnak az ársapkákat – közölte a 444.hu.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!