Kövér László átlépte a vörös vonalat – Ilyen botrányos döntést korábban nem hozott még!

Kövér László házelnök megelégelte a Demokratikus Koalíció magánakcióit – melyek keretében a parlamenti szavazásokról kivonultak – és meghozta az általa hozott eddigi legsúlyosabb döntést!

A házelnök levélben tájékoztatta az ellenzéki párt országgyűlési képviselőit, hogy csökkenteni fogja a képviselői tiszteletdíjukat, amiért több szavazáson nem vettek részt.

Kálmán Olga a közösségi oldalán osztotta meg Kövér levelét, melyhez hozzáírta, hogy “e szép gesztus” a pártja minden képviselőjének szól.

“Természetesen az alakuló ülésről és azokról a szavazásokról van szó, amelyekről a politikai véleménynyilvánítás keretében kivonultunk. Ők azt szerették volna, hogy ott üljünk, bólogassunk, szavazzunk és tegyünk úgy, mintha ez is csak egy normális hétköznap lenne egy normális parlamenti demokráciában. Mi nem tettük meg ezt a szívességet, mert tartjuk magunkat ahhoz, amit a képviselői mandátumunk felvételekor mondtunk: ahol lehet, gyengíteni kell ezt a hatalmat, de legitimálni soha nem szabad.

Mert ez egy törvénytelen kormány, amely megszállta Magyarországot, felszámolta a köztársaságot és tönkretette a hazát”

– emeli ki bejegyzésében az egykori műsorvezető, majd hozzáteszi, hogy Kövér egy 30 éves parlamenti gyakorlatot felrúgva, a távolmaradásukról szóló frakcióvezetői igazolás ellenére büntette meg a párt képviselőit.

“Mi továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy nem fogjuk megszavazni a törvénytelen miniszterelnököt, a törvénytelen minisztereket a törvénytelen államtitkáraikkal együtt. Ha ez az ára, akkor ez az ára – zárja bejegyzését Kálmán Olga.

Kövér László az elmúlt években egyre gyakrabban és egyre magasabb összeggel büntette az ellenzék parlamenti akcióit, de ilyen súlyos lépést még egyszer sem hozott meg, pedig a fideszes képviselők 2010 előtt hasonló módon tiltakoztak az akkori kormánnyal szemben, szavazásokkor kivonultak a Parlamentből vagy épp egyáltalán be se mentek!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!