Bebizonyosodott, hogy a kormányt és a fideszt is teljesen hidegen hagyja a gyermekvédelem!

Pintér Sándort hallgatta volna meg kedden a parlament népjóléti bizottsága, hogy kiderüljön, miért nem működött a felügyelete alá tartozó gyermekvédelmi rendszer, amikor a bicskei gyermekotthon igazgatója a rábízott gyerekeket szexuálisan bántalmazta.

Az ülés végül határozatképtelen lett, ugyanis sem Pintér Sándor belügyminiszter, sem pedig a kormánypárti képviselők nem mentek el rá

– számolt be az esetről a Telex, mely hozzáteszi, hogy Pintér maga helyett csak Rétvári Bence miniszterhelyettest és Fülöp Attila államtitkárt küldte el.

Varga Zoltán, a bizottság elnöke kifejtette, hogy a kormánypárti képviselők először másik időpontot javasoltak, majd a keddi ülés előtt két órával jelezték, hogy távol maradnak a meghallgatástól.

A kormánypárti képviselőknek azért is kellett volna megjelenniük a meghallgatáson, mivel a kormány emberei adtak kegyelmet a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének, aki a bíróság szerint segített eltussolni az igazgató pedofilügyét, így joggal vártak volna tőlük magyarázatot, hogy miért nem működött  jelzőrendszer!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!