180 fokos fordulat – Feltétel nélkül adja meg magát a kormánypárt!

Forrás: nol.hu

Úgy tűnik, a Fidesz frakciónak még annyi tartása sincs, hogy saját álláspontjuk mellett kardoskodjanak.

Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálását korábban indoklás nélkül akadályozták a kormánypárti politikusok, illetve maximum annyit tudtak felhozni ellenérvként, hogy a katonai szövetség tagjelöltje csúnya dolgokat mondott a magyar kormányról, a hazai jogállamiságról és korrupcióról.

Ezzel párhuzamosan kijelentették azt is, hogy nem hazánk lesz az utolsó, akik elfogadják a skandináv ország kérelmét, ezt a tervüket azonban Erdogán török elnök keresztülhúzta, így gyorsan kellett valami indokot találni. Így született meg a Fidesz-frakció ötletgyárában, hogy a ratifikációt a svéd miniszterelnök látogatásához kötik, tehát addig nem fogadják el a NATO-csatlakozási kérelmüket, amíg Ulf Kristersson nem jön Magyarországra.

A magyar kormányon közben fokozatosan egyre nagyobb lett a nemzetközi nyomás, hogy ne blokkolják tovább a katonai szövetség bővülését, Kristersson pedig kijelentette, hogy majd csak a ratifikációs eljárás után hajlandó Magyarországra jönni!
Mindemellett napvilágra került az a súlyos kegyelmi ügy, melynek eredményeként lemondott Novák Katalin köztársasági elnök, illetve visszavonult Varga Judit is.

Így érkeztünk el oda, hogy a Fidesz-frakció feltétel nélkül adja meg magát, már a svéd miniszterelnök látogatása sem fontos számukra,

a 444.hu közlése szerint, Kocsis Máté a közösségi oldalán jelentette be, hogy a február 26-i parlamenti ülésen szeretnék, ha napirendre kerülne a svéd NATO-csatlakozás ügye.

Ezt azonban valahogy még le kell nyomni a választóik torkán: előbb megbukott az a kijelentésük, hogy nem mi leszünk az utolsók, most pedig, hogy már Ulf Kristersson látogatása sem kell ahhoz, hogy szavazzanak a NATO-bővítésről.

Frissítés: Pénteken Budapestre jön a svéd miniszterelnök, ezzel valamelyest enyhül a nyomás a kormánypropagandán.
Azt azonban ki kell emelni, hogy a Fidesz-frakció döntése, miszerint február 26-án a parlamenti ülésen szeretnék napirendre venni a NATO-bővítés kérdését, még Ulf Kristersson bejelentése előtt született meg, illetve ezt a ratifikációt már Orbán is belengette évértékelőjében. Nyilván ezek az időbeli zavarok egyáltalán nem fogják megakasztani sem a jobboldali sajtógépezetet, sem pedig a kormánypárti szavazók gondolkodását, a valós tényektől függetlenül harsoghatják, hogy nekik lett igazuk, és mindenki úgy táncol, ahogy ők fütyülnek!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!