Nem vállalta a felelősséget – Megúszhatja ennyivel a miniszterelnök?

Orbán Viktor megtartotta évértékelő beszédét, melynek elején több nap gyáva hallgatás után, reagált Novák Katalin és Varga Judit lemondására.

A miniszterelnök az évértékelő beszédében világossá tette, hogy Novák Katalin és Varga Judit lemondásával a pedofil botrányt megoldottnak tekinti. Ez szégyen, ugyanis ahelyett, hogy vállalta volna a felelősséget,

nők szoknyája mögé bújva továbbra is védi és bújtatja a kegyelmi kérvényt kezdeményező személyét.

A Fidesz szeretné az ügyet végre a szőnyeg alá söpörni, azonban továbbra is egy ország kíváncsi arra, hogy miért adtak kegyelmet egy pedofil védelmezőjének. Ennek kiderítésére szükség van az MSZP által kezdeményezett vizsgálóbizottság felállítására, amely a konkrét ügy teljes körű feltárása mellett felülvizsgálja a kegyelmi és ellenjegyzési gyakorlatot.

Orbán az évértékelőjében azt is mondta, hogy Novák és Varga méltóságteljesen viselkedtek. Ez hazugság, hiszen nem azért mondtak le, mert belátták, hogy rossz döntést hoztak, hanem mert kiderült az ügy! Ráadásul mindketten napokig lapítottak, majd Orbán parancsára adták be lemondásukat. „Ez nem méltóság, hanem aljas, képmutató magatartás”véli a szocialista párt, ami szerint a miniszterelnök pont annyira nem vállalja a felelősséget ebben az ügyben, mint a hazai oktatás, egészségügy tönkretételében, vagy akár az elszabadult, minden rekordot megdöntő infláció esetében.

Nem szabad hagyni, hogy az ügy a feledés homályába merüljön, addig kell napirenden tartani, míg ki nem derül, hogy kinek a parancsára adtak kegyelmet a pedofil bűnsegédjének, illetve amíg nem vállalja minden érintett a felelősséget!

Az MSZP az ügy teljeskörű feltárása mellett azt is szeretné, ha visszaállna a köztársasági elnöki tisztség megbecsülése és tekintélye, melyet a Fidesz és a KDNP 2010 óta szisztematikusan leépített. Mára már jól látni, hogy a fideszes pártkatonák nem tudnak eleget tenni az Alaptörvényben meghatározott követelményeknek: nem önálló szereplőként, hanem a kormányzati akarat végrehajtásának eszközeként tevékenykedtek.
Arra van szükség, hogy az államfő valóban kifejezze a nemzet egységét, és őrködjön az államszervezet demokratikus működése felett, ez ugyanis a Fidesz uralma alatt gyakorlatilag megszűnt. Ennek érdekében azt kezdeményezi az MSZP – ahogy azt 1989 óta javasolja -, hogy legyen közvetlen az államfő választás, pont úgy, ahogy sok más európai országban is.

Orbán Viktor évértékelőjéről írt véleményünket ide kattintva olvashatják el!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!