Fogy a levegő Novák körül – Lemondásra kényszerülhet az államfő!

Egyre nagyobb a felháborodás Novák Katalin döntése miatt, ami révén elnöki kegyelemben részesítette egy pedofil bűnöző bűntársát!

Az ügy kapcsán az ellenzéki pártok joggal kérdőjelezik meg, hogy Novák Katalin továbbra is alkalmas-e feladata ellátására, ráadásul döntésével mindent aláásott, melyre felesküdött.

A köztársasági elnök mindenzt úgy tette, hogy korábban családvédelemmel foglalkozott és a gyermekek védelmének fontosságát hangsúlyozza

– emelte ki Kunhalmi Ágnes egy bejegyzésében, melyről ide kattintva olvashatnak bővebben.

Most azonban az MSZP mellett egyre több ellenzéki párt véli úgy, hogy amit Novák Katalin tett, az megengedhetetlen, így egyre több támadás éri emiatt a köztársasági elnököt.

A Párbeszéd a 444.hu cikke szerint most azt kezdeményezi, hogy „a köztársasági elnök lássa el indoklással a kegyelmi döntéseit, és a miniszteri ellenjegyzés után ezeket a döntéseket tegyék közzé a Magyar Közlönyben”.

Novák Katalin, akinek a nemzet egységét és a magasabb morális szempontokat kellene képviselnie, visszaélt a helyzetével, visszaélt a hatalmával, elvesztette az emberek bizalmát, és „nem lehet tovább Magyarország köztársasági elnöke”

– mondta Tordai Bence.

A lap kiemeli azt is, hogy a Momentum az ügy miatt tüntetést szervez péntekre a Sándor-palota elé, az LMP az elnöki kegyelem teljes dokumentációját, így a döntés-előkészítő iratokat is kikéri, míg a DK méltatlansági eljárást kezdeményez Novák Katalin ellen.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!