Szijjártó nyilatkozata világossá tette, hogy a magyar kormány semmibe veszi a szövetségeseit!

Az MSZP kezdeményezte Svédország NATO-csatlakozása miatt a rendkívüli parlamenti ülésnap összehívását, melyről most Szijjártó Péter fejtette ki véleményét.

Bár a kormánytagok többször is ígéretet tettek rá, hogy nem Magyarország ratifikálja majd utolsóként a svédek csatlakozási kérelmét, azonban múlthéten Erdogan átverte Orbánt Viktor miniszterelnököt, és a török parlament megszavazta a skandináv ország felvételi kérelmét a fegyveres szövetségbeerről ide kattintva olvashatnak bővebben!

Az ATV Szijjártótól érdeklődött, hogy szerinte is szükség van-e a rendkívüli parlamenti ülésnap összehívására, melyre a külügyminiszter kifejtette:

a svéd NATO-csatlakozás ratifikálásával meg lehet várni a rendes parlamenti ülést február végén, „és akkor napirendre lehet venni ezt a kérdést, ha a parlamenti többség úgy dönt”.

Ebből kiderül, elég vastag a bőr Orbánék arcán, ugyanis képesek újabb egy hónapot húzni a NATO-bővítés kérdését, sőt, ha február végén a parlamenti többség, azaz a Fidesz frakció még mindig nem látja elérkezettnek az időt a kérdés megvitatására, akkor tovább tolhatják a ratifikálás időpontját.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!