Budapest útjait meg kell bénítani – ez a Fidesz nagy választási terve, de egyvalamivel nem számoltak!

Karácsony: „küldjük el a kormányhivatalt a…”!

Minél több dühös fővárosit akar látni a Fidesz-kormány, és mivel nyilván megmérték, hogy a legnagyobb elégedetlenséget a közlekedési nehézségek váltják ki, ezért a kormányhivatal kitalálta: a Fővárosi Önkormányzat nem szedhet útdíjat a kamionosoktól. Ez az átlátszó intézkedés azt jelenti, hogy

Orbánék rá akarják szabadítani a kamionokat Budapestre!

Ám a Fidesz egyvalamivel nem számolt, ez pedig a főpolgármester kemény ellenállása. Karácsony Gergely szombat délelőtti Facebook-posztjában határozottan kijelentette: nem engedik, hogy a Fidesz-kormány kamionokkal árassza el a fővárost. Szerinte a kormányhivatal azt a 13 éve működő rendszert akarja megváltoztatni, hogy Budapest úthasználati díjjal tarthassa távol a teherforgalmat, a kamionokat a város belső útjairól.

„Ha ezt hagynánk, visszaállna az a rend, amire talán sokan emlékeznek a városban: kamionsorok az Üllői úton és máshol. Na, ez nem lesz” – szögezte le Karácsony Gergely.

A főpolgármester bejegyzése végén elég határozottan üzent: „A Fővárosi Közgyűlés elé olyan javaslatot terjesztek, hogy küldjük el a kormányhivatalt a… legalább a bíróságra. Budapest nem lesz újra kamionsztráda.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!