Minden magyarra nézve szégyen, amit a kormánypárti frakciók ma tettek!

Fotó: MTI/Kovács Attila

A mai napon tartották az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülést, melyen végre pontot tehettek volna a magyar képviselők Svédország NATO-csatlakozásának ügye végére.

A rendkívüli parlamenti ülésre, az ellenzéki politikusok mellett, több ország budapesti nagykövete is ellátogatott, azonban a Fidesz-KDNP nem jelent meg az eseményen, így Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke végül kijelentette:

„A napirend egyetlen pontja sem tárgyalható”.

A kormánypárti frakciók ezzel bebizonyították, hogy miattuk valóban Magyarország a katonai szövetség legmegbízhatatlanabb tagja, a közel két éve húzódó ügy pedig hazánk érdekeivel ellentétesek!

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője hétfői posztjában a 444.hu közlése szerint azt írt: „Álláspontunk szerint, a rendes [26-án kezdődő] parlamenti ülésszaknak mindjárt az elején sor kerülhet a svéd NATO ratifikációra, de ehhez szükséges a két miniszterelnök budapesti találkozója”.

Az, hogy a két miniszterelnök találkozója miként lendíthetné előre a ratifikálás ügyét, nem derült ki, ugyanis Orbán Viktor többször is kijelentette, hogy ő elkötelezett a svédek csatlakozása mellett, azonban a Fidesz-frakcióban ülő képviselők jelentős része ellenzi a dolgot.

Arról, hogy milyen fontosabb állomások voltak a skandináv ország NATO-csatlakozásának ügyében, itt olvashatnak bővebben.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!