Putyin lábai elé térdelt Szijjártó – Nukleáris kérdésben is Moszkva mellé álltunk!

Fotó: Kovács Tamás / MTI/MTVA

Szijjártó Péter egyedüli uniósként napok óta Oroszországban vendégeskedik, ahol részt vesz az Orosz Energiahét nevű eseményen.

A külügyminiszterünk Moszkvában kifejtette, hogy Magyarország elfogadhatatlannak tart mindenfajta atomenergiára vonatkozó támadást, ugyanis szerinte ezek Európában nélkülözik a tényeket, és ideológiai alapon születtek meg.

„Magyarország a nukleáris energia terén soha fog beleegyezni semmifajta szankcióba, ezt készpénznek lehet venni”

– ígérte meg Szijjártó az oroszoknak a 444.hu közlése szerint.

A külügyminiszter szerint korábban az európai gazdasági bővülés a magasan fejlett nyugati technológiák és a könnyen elérhető, viszonylag olcsó keleti energiahordozók kombinációjára épült, amely modell mára szétesett, azonban Szijjártó reménykedik benne, hogy egyszer visszatérhet a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködés az Európai Unió és Oroszország között.

Korábbi cikkünkben mi is foglalkoztunk azzal, hogy Szijjártó nem csak a nukleáris energia kérdésében hajtott fejet az oroszoknak, hanem amellett is kiállt, hogy az ukránok ellen indított agresszív háborús fél is részt tudjon venni a párizsi olimpián.

A lap továbbá kiemeli azt is, hogy nem Szijjártó az egyetlen kormánytag, aki orosz kollégájával foghat kezet, ugyanis Orbán Viktor egyedüli uniós politikusként vesz részt az Egy övezet, egy út című rendezvényen Pekingben, ahol ott lesz Vlagyimir Putyin is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!