Durvul a helyzet Izraelben – Már nem csak a Hamasz ellen folyik a harc!

Forrás: Ali Jadallah / Anadolu Agency / Getty Images

Szombat reggel váratlan csapást mért a Hamasz Izraelre, a Gázai övezetből több mint kétezer rakétát indítottak a közel-keleti állam felé, melyet a híres elhárító rendszer, a Vaskupola sem tudott megállítani.

Mára 1100 felett van a halottak száma, a harcok azonban egyáltalán nem csitulnak, sőt, a Hamasz mellett már a libanoni radikális síita fegyveres szervezet,

a Hezbollah is bejelentette, hogy tüzérségi lövedékekkel és rakétákkal támadta a libanoni-izraeli határ térségében lévő izraeli állásokat

– írja az atv.hu.

A terrorista szervezet közleménye szerint „nagyszámú tüzérségi lövedékkel és irányított rakétákkal” támadták meg a megszállva tartott Sebaa-tanyáknál Izrael három állását.

A fegyveres konfliktus eszkalálódására az izraeli hadsereg közölte, hogy a Hezbollah „terrorista létesítményére” drónnal támadtak a határövezetben. Az izraeli hadsereg szóvivője figyelmeztette a terrorista szervezetet, hogy „ne avatkozzon be” a háborúba, hagyjanak fel a műveletekkel, azonban ha folytatják, akkor ők készen állnak megvédeni magukat és országukat!

Az izraeli állam támogatása céljából az Egyesült Államok a Földközi-tenger keleti medencéjébe küldi a USS Gerald R. Ford repülőgép-szállító anyahajót, valamint a kötelékhez tartozó USS Normandy rakétacirkálót és több rakétarombolót is – számolt be róla a 444.hu, mely hozzáteszi, hogy lőszerekkel és fegyverekkel is támogatják Izraelt, valamint, hogy a már több mint ezer áldozat között, legalább három amerikai állampolgár is van.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!