Szorul a hurok az állami cég nyaka körül!

Fotó: MTI/Branstetter Sándor

Újabb fejlemény van az MVM tisztességtelen kereskedelmi gyakorlata miatti ügyben, melyet Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője indított.

A szocialista politikus még augusztus végén tett bejelentést a Versenyhivatalnál, mert az MVM átveri a magyar embereket.

A gázszámlákon lévő „rezsiboxban” feltüntetett ár és az abból számolt megtakarítás ugyanis köszönőviszonyban sincs a valósággal

– véli a szocialista politikus, aki szerint az MVM így minden hónapban 3,3 millió fogyasztót csap be, és ezzel alájátszik a fideszes propagandának.

387857116 877440747077304 3980754884200001821 n e1697266664725
Forrás: Facebook.com / Tóth Bertalan

Az ellenzéki politikus a közösségi oldalán arról számolt be, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) két hónappal meghosszabbítja a határidejét annak, hogy eldöntse, indít-e versenyfelügyeleti eljárást.
Mint írják, „a tényállás döntéshozatalhoz szükséges feltárásához szükség van az eljárás folytatására, mivel a bejelentés megítélése, illetve jogi értékelése hosszabb időt vesz igénybe”.

Ez lényegében azt jelenti, hogy GVH egy hónap alatt sem talált indokot arra, hogy miért NE indítson versenyfelügyeleti eljárást az MVM tisztességtelen kereskedelmi gyakorlata miatt.

„Úgy gondolom, ilyet nem is találhatnak, és végül megindul a versenyfelügyeleti eljárás az állami energiacég 3,3 millió fogyasztót félrevezető, tisztességtelen gyakorlata ellen.
Mert a hazugság nem maradhat következmények nélkül!” – írja bejegyzésében Tóth Bertalan.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!