Putyin ölebei – Orbánék orosz érdekek mellett kampányolnak!

Orbán Putyin

Csütörtökön függesztette fel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) az Orosz Olimpiai Bizottságot, ugyanis az elismerte a megszállt ukrajnai területetek sportszervezeteit, Szijjártó Péter pedig egyből a föderáció védelmére kelt!

Nem igazán lehetünk büszkék, ugyanis Szijjártó az orosz érdekekért nem itthonról kardoskodik, hanem Moszkvából, ugyanis a külügyminiszter jelenleg az orosz fővárosban tárgyal, ahol találkozott Oleg Matytsin orosz sportminiszterrel.

Szijjártó a 444.hu közlése szerint arról biztosította az oroszokat, hogy Magyarország támogatja azokat az erőfeszítéseket, „melyek arra irányulnak, hogy Párizsban teljes olimpiát tudjanak rendezni”,

tehát, hogy Oroszország is képviseltethesse magát a sportrendezvényen, annak ellenére, hogy másfél éve lerohanták Ukrajnát és azóta is folytatják a kegyetlen háborút.

„Mi hiszünk abban, hogy a sport békét tud teremteni, ezért is támogatjuk, hogy a sportolók békés körülmények között megküzdhessenek egymással. Minderről nemcsak beszélünk, hanem ennek megfelelően is cselekszünk: a belarusz futballválogatott és az ukrán kézilabda-válogatott is Magyarországon játszotta Eb-és Vb-selejtező mérkőzéseit” – írta Szijjártó.

Az oroszok által kirobbantott háború és a belarusz támogatás miatt, sem Oroszország, sem pedig Fehéroroszország nem kapott meghívót a 2024-es olimpiára. Thomas Bach, a NOB elnöke korábban azt nyilatkozta, hogy az említett két ország sportolói egyéni és semleges színekben versenyezhetnének.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!