Jó helyen ül Kubatov – Milliárdok vándorolhatnak a klubjához!

Mióta a kormány bevezette a TAO-támogatás rendszerét, már több mint 1000 milliárd forintnyi közpénz vándorolt sportegyesületekhez, egy most napvilágra került szerződés szerint pedig további milliárdokkal lehet gazdagabb a Ferencvárosi Torna Club, ami így a rendszer egyik nagy nyertese.

Az RTL derítette ki, hogy több mint 130, sporttámogatásról szóló szerződést írt alá 2021-ben és 2022-ben a Magyar Villamos Művek (MVM), melyeknek összértéke 2,8 milliárd. A lap kiemeli, hogy ehhez az összeghez hozzáadódik az MVM Dome szponzorációra elkülönített forrása, ami az erről szóló szerződés szerint, tíz év alatt akár 34 millió eurót is felemészthet,

azaz 13 milliárd forintot is fizethetnek a Ferencvárosi Torna Clubnak.

A lap a dokumentumok alapján megírta, hogy a vizsgált két évben a legnagyobb értékű, egyösszegű tao-pénzt a Magyar Vízilabda Szövetség kapta (200 millió forint), a Bajai Női Kosárlabda Klubnak 150 millió forint jutott, de összességében az Illés Sport Alapítvány kapta a legtöbb tao-felajánlást az MVM-től, négy szerződés révén ugyanis csaknem 250 millió forinthoz jutott az egyesület.

A látvány-csapatsportágak tao-támogatását az Európai Unió eredetileg 2023-ig engedélyezte volna, ám ezt a határidőt az Európai Bizottság a magyar kormány kérésének engedve kitolta 2029-ig – emeli ki a portál, mely hozzáteszi, hogy ennek révén a sportklubok ilyen jellegű szponzorációja továbbra is megmarad, pedig egy idén megjelent, 300 oldalas tanulmány szerint az állami százmilliárdok nem javítottak a különböző sportágak eredményességén. Sőt, bizonyos esetekben még rosszabbak is lettek a mutatók.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!