Putyin bosszúja elől nincs menekvés – Párizsban csaphatott le az orosz titkosszolgálat!

Mérgezés gyanújával szállították korházba Marina Ovszjannyikova orosz újságírónőt, aki sajtóhírek szerint egy por állagú anyagot talált párizsi lakása ajtaja előtt csütörtökön.

Christophe Delore, a Reporters Witout Borders főtitkára szerint az orosz újságírónő már jobban van, azonban továbbra is orvosi felügyelet alatt tartják.

Ovszjannyikova azzal vált ismertté, hogy 2022. márciusában az egyik legnagyobb orosz tévécsatorna élő adásában egy táblát tartott maga elé az alábbi szöveggel:

„Stop the war! Ne higgy a propagandának, itt hazudnak neked. Oroszok a háború ellen.”

1
Forrás: YouTube.com

Az újságírónő a magánakciója előtt készített egy videót, melyben elmondta, hogy elege lett a propagandából, melyben neki is tevékenyen részt kellett vennie. A 444.hu cikke kiemeli, hogy Ovszjannyikova ezt követően is folytatta tiltakozását, és 2022. augusztusában azután helyezték házi őrizetbe, hogy egyszemélyes demonstrációt tartott Moszkvában, a Kreml közelében, a következő feliratot tartva a magasba:

„Putyin gyilkos, a katonái fasiszták. 352 gyerek halt meg. Még hánynak kell meghalnia, hogy abbahagyják?”

A házi őrizetből végül sikerült megszöknie a lányával együtt, és Párizsban telepedtek le. Februárban nyilatkozta azt egy lapnak, hogy nem érzi magát biztonságban, fél Putyin bosszújától, ugyanis az orosz titkosszolgálat képes bárkit, bárhol utolérni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!