Leszerepeltek – A kormány ismét tanújelét adta alkalmatlanságának!

Mint ismert, az Orbán-kormány még a hatálybalépése előtt visszavonta a vendégmunkások magyarországi foglalkoztatásáról szóló törvényt, amit egyébként ők alkottak.

„A kormánytöbbség a vendégmunkásokkal kapcsolatos törvény módosításával ismét tanúbizonyságát tették annak, hogy nem értenek ehhez a területhez”fogalmazott Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke a Győrben megtartott sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus szerint, míg a kormány csak kihasználja a munkavállalókat, addig az MSZP a dolgozókban nem a pénzt látja, hanem az embert és a kormánnyal szemben nem a külföldi nagytőkét akarja minden áron kiszolgálni.

„Az MSZP-nek konkrét javaslatai vannak, amelyeknek az a célja, hogy se a magyarországi munkavállalókból, se a vendégmunkásokból ne csináljanak rabszolgát”

– mondta Komjáthi, aki emlékeztetett, hogy a szocialista párt már korábban javasolta a kormánynak, hogy kössön stratégiai megállapodást a magyar munkavállalókkal és az érdekvédelmi szervezetekkel, valamint kezdeményezték, hogy ne részesülhessenek állami és uniós támogatásban azok a cégek, melyek súlyosan megsértik a munkaügyi és munkavédelmi törvényeket.

Az MSZP azt is javasolta, hogy a harmadik országbeli munkavállalók csak kollektív szerződés hatálya alatt legyenek foglalkoztathatók, hiszen csak így lenne garantálható az, hogy a magyar dolgozók bérezése és munkakörülményei nem csorbulnak a vendégmunkások betelepítésének következményeként.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!