Most van baj – Már a fideszes szavazók jelentős része sem hisz Orbánéknak!

Friss felmérést publikált a Medián, ami a korrupció hazai megítéléséről szól. Az eredmény nem a kormánypárt szájíze szerint alakult!

A szeptemberben készült reprezentatív felmérés rávilágít, hogy már a fideszes szavazók ötöde is úgy látja, hogy a pénzügyi visszaélés nagy mértékben jellemző az Orbán-kormányra,

illetve a kormánypártiak 37 százaléka nem tartja elképzelhetetlennek, hogy Mészáros, Garancsi, vagy más sikeres vállalkozók Orbán Viktor strómanjai lennének.

A 444.hu által közölt adatok szerint, a magyarországi lakosság a korrupciót tartja a negyedik legnagyobb problémának, ezt előzi a szegénység és az infláció, míg az egészségügy egyre romló helyzete az első helyen szerepel.

A válaszadók kétharmada szerint, jellemző a korrupció és a pénzügyi visszaélés az Orbán-kormányra, az ellenzéki szavazóknál kimagaslóan sokan, 96 százalékuk gondolja így, míg a bizonytalanok 81 százaléka, a fideszeseknél pedig 22 százalék ért egyet az állítással.

Sőt, a kormánypárt szimpatizánsainak 32 százaléka azzal az állítással is egyetért, hogy a korrupciós esetek nem egyedi túlkapások, hanem központilag szervezettek, rendszerszintűek.

A Medián felmérése azt is szerette volna megtudni, hogy a megkérdezettek milyen arányban tartják elképzelhetőnek, hogy például Mészáros Lőrinc vagy más sikeres üzletemberek valójában Orbán Viktor strómanjai.
Az állítást a teljes mintának csupán 15 százaléka tartja kizártnak, azonban több mint 60 százalékuk lát esélyt erre a helyzetre.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!