Nesze neked baloldal: Pofátlan választ adott az államtitkár!

Mint arról korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk, a Transparency International (TI) közel kétéves pereskedés után derítette ki, hogy a kormánynak egyetlen darabot sem sikerült eladnia a koronavírus-járvány ideje alatt 300 milliárdért megvásárolt 17 ezer darab lélegeztetőgépből.

Az már a vásárlás során világossá vált, hogy a kormány feleslegesen szerezte be ilyen hatalmas mennyiségben a berendezéseket, ugyanis ha azok alkalmasak is lettek volna az adott helyzetben, még akkor sem lett volna elég szakember a készülékek működtetéséhez!

A TI azt is kiderítette továbbá, hogy a kormány nem is tervezi eladni a feltehetőleg egy raktárban porosodó lélegeztetőgépeket, tehát a 300 milliárd forintos veszteséget meg sem próbálják enyhíteni.

Vadai Ágnes azt szerette volna megtudni, hogy ki a felelős a 17 ezer darab lélegeztetőkészülék értékesítési kudarcáért?

A faék egyszerű választ Rétvári Bence államtitkár adta meg:

a baloldal!

„A kormány mindent megtesz az állampolgárok egészségnek megóvásáért, éppen ezért a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök beszerzésére kiemelt figyelmet fordított. Nem volt kétséges, hogy ha a magyar emberek élete és egészsége a tét, akkor minden követ megmozgatunk, minden forrást előteremtünk.
A baloldal politikai stratégiája ezzel szemben az volt, hogy a járvány elhúzódjon, több legyen a beteg, ezért mindent elkövettek azért, hogy az eredményes védekezést akadályozzák. Önök a járvány alatt kevesellték a lélegeztetőgépek számát, a járvány után sokallták” – írta írásbeli válaszában Rétvári.

A 444.hu cikke kiemeli azt is, hogy szeptemberben az Országgyűlés népjóléti bizottságában is kérdezték volna Pintér Sándort a lélegeztetőgépekkel kapcsolatban, azonban az ülésre sem a belügyminiszter, sem pedig a fideszes képviselők nem mentek el.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!