Kiderült az igazság – Évekig próbálták titkolni, hogy csúfos kudarcot vallott a kormány terve!

Fotó: Népszava

Orbánék még a nagy koronavírus-járvány ideje alatt vásároltak 300 milliárd forintért 17 ezer darab lélegeztetőgépet, amiket ugyan képtelen lett volna üzemeltetni a magyar egészségügyi rendszer, de a kormány terve az volt, hogy nagy részét eladják.

A terv azonban csúfos kudarccal végződött, legalábbis ez derül ki a Transparency International (TI) kétévnyi pereskedése révén megszerzett adatokból.

A kormánynak egyetlen darab lélegeztetőgépet sem sikerült értékesítenie,

így most a 300 milliárdért vásárolt 17 ezer darab lélegeztetőgép egy raktárban porosodik.

A TI először az Emberi Erőforrások Minisztériumától próbálta peres úton megszerezni az adatokat, majd a Belügyminisztériumtól, végül az ügy végére a Kúria tett pontot azzal, hogy döntése értelmében ki kell adniuk a kért dokumentumokat a szervezetnek. Így a 2021-ben igényelt közérdekű adatokra 2023. augusztus 22-én érkezett válasz, mely szerint egyetlen darabot sem értékesítettek a lélegeztetőgépekből, így egyetlen forint bevételt se termeltek.

A 444.hu kiemeli továbbá azt is, hogy bevétel a jövőben sem várható a raktárban lévő gépek eladásából, ugyanis az egészségügyi készletekért felelős kormányszerv, az Országos Kórházi Főigazgatóság később sem tervezi egyetlen lélegeztetőkészülék értékesítését sem.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!