Ami jár, az jár – Mutatjuk, mennyit szán jutalmakra a Média Hatóság!

Fotó: MTI / Krizsán Csaba

Hiába hirdetett a kormány takarékoskodást és vezetett be megszorításokat az ország tragikus pénzügyi helyzete miatt, úgy tűnik, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságot (NMHH) nem érintik ezek a döntések!

A 24.hu számolt be róla elsőként, hogy a parlamenti szakbizottság javaslata alapján a médiahatóságnál jól dolgozók átlagosan nagyjából 3 millió forintnyi jutalmat kaphatnak.

Az NMHH jövő évi költségvetési javaslatát az Országgyűlés szakbizottsága nyújtotta be a parlamentnek, melyben három havi jutalmat terveznek adni az ott dolgozóknak,

erre a célra pedig közel kétmilliárd forintot különítettek el.

A lap kiemeli, hogy jövőre 750 munkatárssal számolnak, és összesen 13 milliárd 220 millió forintot terveznek személyi juttatásként kifizetni, ebből 9 milliárd 413 millió forintot tesznek ki a bérek, illetmények. Ez azt jelenti, hogy az NMHH-nál a bruttó átlagfizetés meghaladja majd az 1 millió forintot, így

egy munkatárs, ha jól dolgozik, 3 millió forint körüli jutalomra számíthat jövőre átlagosan.

Az NMHH-t megkeresték, hogy “nem érzik-e túlzásnak a jelenlegi, válságos gazdasági helyzetben ekkora jutalmak osztogatását”, melyre a következő válasz érkezett:

A jutalmazás célja a hatóság működése szempontjából, hogy csökkentsék a hatóságnál rendelkezésre álló bérezési lehetőségek közötti jelentős különbséget. Majd hozzátették, hogy “az NMHH működésének (köztük a jutalmaknak is) a költségeit nem a központi költségvetésből, hanem a felügyelt piacokról származó bevételekből fedezi.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!