Megbukott a kormány pofátlan hazugsága – Sokan a saját kárukon jöttek rá, hogy átverték őket!

source: 123rf.com

A kormány elhibázott gazdaságpolitikája jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy végül egy brutális rezsiemelést kellett végrehajtaniuk, melyről már a bejelentés pillanatában sem mondtak igazat!

A hírt még a nyáron közölte Gulyás Gergely, azonban a kancelláriaminiszter azt állította, hogy a kormány számításai szerint az intézkedés a háztartások háromnegyedét nem fogja érinteni!

A rossz hír, hogy a kormány jócskán alábecsülte az érintettek körét és talán tudatosan közöltek alacsony számokat.

Sokan csak most, a fűtési szezon kezdetekor, az első megemelkedett számlák kézhezvételénél döbbentek rá, hogy sajnos ők is beleesnek azon háztartások körébe, akiket érint a rezsiemelés!

A Pulzus közvélemény-kutatásából derült ki, hogy a kormány hazug állításával szemben jóval többeket érint a nyáron bevezetett intézkedés,

ugyanis a válaszadók 66 százaléka magasabb rezsiárat kénytelen fizetni!

Az érintett 66 százalékból 13 százalék válaszolta, hogy részben világpiaci árat fizet a gázért, 31 százalék pedig az áramért fizet emelt összeget. A megkérdezettek 41 százaléka válaszolta, hogy az áramért és a gázért is emelt árat kell fizetnie – írja elemző cikkében az atv.hu.

pulzus 1
Forrás: atv.hu / Pulzus

A közvéleménykutatás válaszaiból azt is kiderítették, hogy főleg az idősebb korosztály érintett, ugyanis a 60 éves vagy annál idősebbek 71 százaléka válaszolta azt, hogy érinti a rezsiemelés, míg a 18-39 évesek érzik a legkevésbé, bár náluk is 63 százalékuk válaszolt igennel, tehát őket is érinti az intézkedés.

pulzus 2
Forrás: atv.hu / Pulzus

Ezek a felmérések jól mutatják, hogy a kormány vagy “véletlenül” nagyon alábecsülte a lakosság áram és gázfogyasztását, vagy szándékosan hazudtak az érintettek számáról, hogy megnyugtassák a szavazóikat!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!