Nincs megállás – Holnap beleremeg a főváros a hangos tüntetésbe!

Képünk a 2022. szeptember 2-án lezajlott itüntetésen készült. Fotó: Csomor Ádám | Forrás: Népszava

Orbán a rendszerét a megosztottságára alapozta, arra, hogy nem állnak ki egymás mellett a célkeresztbe állított társadalmi csoportok, most azonban rég nem látott összefogás van kibontakozóban!

Az oktatás jövőjéért és a tanárokért indult tüntetések már sokkal többről is szólnak:

az elnyomottak melletti kiállásról!

Ezt pedig már a hatalom is érzi, nem véletlen, hogy Orbán Viktor gyáva módon még a fővárosból is elmenekül október 23-án!
Az elmúlt évek hagyományával szakítva, idén nem szónokol a nemzeti ünnepen a válogatott híveinek és a külföldről buszoztatott “tapsoló statisztáknak”, helyette Zalaegerszegre utazik, ahol egy átadón mond el egy rövidebb beszédet – erről ide kattintva olvashatnak bővebben.

Az egyre több embert megmozgató tüntetéssorozatot azonban a miniszterelnök távolléte sem akadályozza meg,

így október 23-án (vasárnap) 16:00 órától lehet gyülekezni a Kálvin téren.

A közösségi oldalon meghirdetett “Szolidaritási tüntetés a tanárainkért” elnevezésű eseményre már több mint 17 ezren jeleztek vissza, azonban a többség spontán csatlakozhat majd a menethez, így ez lehet az elmúlt 12 év legnagyobb lélekszámú tüntetése!

Az előzetes tervek szerint a Kálvin téri gyülekezést követően a tömeg végigvonul a Vámház körút – Fővám tér – Szabadság híd – Műegyetem rakpart útvonalon, majd Budapest képviseletében felszólal Karácsony Gergely, illetve megemlékezést tart Schermann Fruzsina.
Ezt követi majd több koncert is, valamint az oktatás szereplőinek felszólalása, mint például a PDSZ képviseletében Nagy Erzsébet, a Magyar Anyáktól László Györgyi, míg a Tanítanék mozgalomtól, Törley Kata.

Az ünnepi tüntetésen való részvételüket jelezték ezen csoportok mellett a KATA károsultak, civilek és sok más szakszervezet is, illetve mindenkit szeretettel várnak, akik úgy érzik, ideje erőt megmutatni az elnyomó és zsarnok hatalommal szemben, és bebizonyítani, hogy van összefogás az ellenzéki oldalon!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!