Borul a bili – Ezt próbálják Orbánék másra kenni!

Az elmúlt időszakban nemcsak az energiaárak emelkedtek brutális mértékben Magyarországon, de az élelmiszerárak is. Ezek azonban csak részben tulajdoníthatók a háborúnak, jelentős szerepe van benne Orbánék elhibázott gazdaságpolitikájának is!

Az elmúlt egy évet nézve az élelmiszerárak az egész világon emelkedtek, azonban míg Orbánék a drágulást az “elhibázott brüsszeli szankciókra” fogják, addig a szintén uniós országokban nem ennyire kritikus a helyzet.

Az, hogy a szankciók az EU tagállamok közül egyedül Magyarországot érintené ilyen negatívan, teljességgel elképzelhetetlen. A probléma talán abban gyökeredzik, hogy míg az unió többi tagállamában a kormányok a gazdaság erősítésére, a szociális problémák megoldására és a lakosság terheinek csökkentésére fektették a hangsúlyt,

addig a Fidesz-kormány elherdálta az adófizetők és az uniótól kapott pénzt!

Így érkeztünk el oda, hogy Orbánék az elmúlt 12 év felelőtlen és inkompetens kormányzásának tényét még mindig másra próbálják hárítani.
A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) azonban rávilágított legújabb felmérésével, hogy Magyarországon háborús infláció helyett fideszes áremelésről lehet csak beszélni, mivel világviszonylatban csak a törököknél rosszabb a helyez!

310330358 473276834844763 3250719534185344326 n
Forrás: Facebook.com / OECD

A diagrammról leolvasható, hogy az augusztusi éves élelmiszerdrágulás Magyarországon 33,1 százalék volt, ezzel szemben az uniós átlag csupán 14 százalék. De még a régiós versenytársaknál sem ilyen rossz a helyzet, mint amibe Orbánék taszították az országot, a V4-et nézve azt látni, hogy a szlovákoknál 21, a cseheknél 19,6 míg a lengyeleknél 17,5 százalék volt az éves élelmiszerdrágulás.

Ha igaz lenne amit a Fidesz-kormány mond, hogy ez egyedül az “elhibázott szankciók” következménye, akkor minden más uniós országban legalább 30 százalék felettinek kellene lennie az élelmiszerinflációnak, mivel azonban ez nem következett be, így kijelenthető, hogy ez Orbánék hibája!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!