Újabb szigorítás – Orbánék rendelete tízezrek alól húzza ki a talajt!

Mára mindenki számára egyértelmű, hogy az Orbán-kormány választási ígérete hazugság volt, ugyanis a brutális megszorításoknak köszönhetően a rezsiárak a többszörösükre ugrottak!

Ezt követően azok a családok, akiknek volt félretett pénzük, megpróbáltak alternatív megoldást találni a megemelt energiaárakra, például napelemek telepítésével. Ezzel a megoldással a családok jól járhattak, néhány év alatt megtérült a beruházás, azonban az energiaszolgáltatóknak komoly érvágás, ha több tízezer család esik ki a rendszerből.

Orbánék nem tétlenkedtek, egy tollvonással kinyírták a napelem-bizniszt!

Hadházy Ákos a közösségi oldalára kitett bejegyzésében arról ír: “a kontár tolvajkormány legújabb sunyi húzása”, hogy a lakossági napelemek által termelt áramot a szolgáltatók a jövőben már nem fogják átvenni, ha mégis megveszik, azért nem fognak fizetni. Ennek eredménye, hogy a nem azonnal felhasznált áramot csak akkumulátorokban lesz tárolható, ami a lakossági napelemtelepítés költségét milliókkal dobja majd meg, a megtérülés pedig szinte elképzelhetetlen.

A kormány a döntését azzal indokolta, hogy Magyarországon túl sok a napelem!

“Furcsa pont egy éve adta át Palkovics a kínaiak kaposvári, 220 hektáros (!!) napelem parkját. Még azzal is dicsekedtek, hogy 30 ezer háztartás energia igényét fedezi majd a 220 hektár TERMŐFÖLDRE (nem háztetőre) telepített erőmű” – írja az ellenzéki politikus, aki szerint a kínai napelempark és a mostani intézkedés következményeként a kormány 30 ezer magyar család elől vette el a napelemes áram eladásának a lehetőségét.

“Most pedig a kínaiak hülyére keresik magukat a sokszorosára emelkedett áramáron”

– teszi hozzá Hadházy.

A kormánynak lehetősége lett volna arra az elmúlt években, hogy segítséget nyújtson a lakosságnak napelemek telepítésére, ők azonban hatalmas naperőmű parkok építésére adtak EU-s támogatást!
Ha az elmúlt években folyamatosan fejlesztették volna a hálózatot, akkor még nem kellett volna bevezetni a szigorítást, de Hadházy szerint “a kontár tolvajkormány ezek szerint csak a lopáson gondolkodott, nem a jövőn”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!