Ettől nem csak Orbán borul ki, minden fideszes őrjöngeni fog!

Komjáthi Imre törte át a rendőrök sorfalát a Kossuth téren a rabszolgatörvény elleni tüntetésen - Fotó: Facebook

Olyan történt, amire Fidesz vezetői egyáltalán nem számítottak. Egy ellenzéki pártelnöknek sikerült oda ütnie, ahol az Orbánéknak a legjobban fáj!

Nehezen kap majd levegőt Orbán Viktor, ha meghallja, milyen üzenetet küldött neki Komjáthi Imre. Az MSZP új társelnöke ugyanis rögtön a megválasztása után olyan beszédet mondott, amitől valószínűleg minden fideszes politikus és szavazó őrjöngeni fog!

Az MSZP vezetője kijelentette: a magyar nemzetet a baloldali eszmék tartják össze!

Mindez persze valószínűleg kiborítja az egész fideszes tábort, akik már azt hiszik, hogy a „nemzeti” jelzőt csak ők használhatják. Komjáthi viszont konkrét példával igazolta állítását, és a baloldali értéknek tartott szolidaritást említette. Majd feltette a kérdést: „Ki merné megcáfolni, hogy nemzetünk legfontosabb kötőanyaga az egymásért érzett felelősség?” Majd ezt követően

Komjáthi keményen beszólt a jobboldalnak: Lehet énekelni, hogy „egy vérből valók vagyunk”, de addig nincs egységes nemzet, amíg egyetlen gyermek sorsa is azon dől el, hogy milyen családba születik!

„Mennyire összetartó nemzet az, ahol a jómódú környezetben felnövő gyerek jobb oktatást kap? Mennyire együttérző nemzet az, amelynek tagjai elnézik, hogy ötszázezer gyermek éhezik? Mennyire testvéries nemzet az, ahol több százezer ember nem jut hozzá az egészségügyi ellátáshoz?” – tette fel szenvedélyes hangon kérdéseit Komjáthi, majd kijelentette: az MSZP az egyetlen igazi baloldali párt, amely azért dolgozik, hogy ezeket a különbségeket eltüntesse.

„Baloldaliak vagyunk és patrióták!” – mondta büszkén az MSZP vezetője.

„Azt akarom, hogy az MSZP azoknak a dolgozó embereknek a hangja legyen, akiknek a szavát eddig nem hallották meg a sorsukról döntő hatalmasok” – jelentette ki Komjáthi, majd kiemelte: egységes nemzetben gondolkodnak, melynek tagjai egymásba kapaszkodnak itt, az anyaországban, és a határainkon túl egyaránt.

Mindez persze felér egy arcul csapással Orbán Viktor, Bayer Zsolt, Kövér László és a többi fideszes politikus számára, akik eddig úgy gondolták, hogy a „nemzet” fogalma és a határon túli magyarok képviselete már csak az övék lehet. Most azonban úgy tűnik, hogy

az egyszerű melósból lett pártelnöknek sikerült oda ütnie, ahol az a Fidesznek a legjobban fáj!

Könnyen lehet, hogy a tisztességes munkásember Komjáthi megválasztásával új korszak kezdődik az ellenzéki térfélen. Rajta ugyanis a Fidesz nem nagyon tud fogást találni, Komjáthi pedig már most bebizonyította, hogy nyílt és egyenes stílusával alaposan feladja a leckét Orbánéknak.

Nézze meg a cikkünk végén lévő videón Komjáthi Imre nem mindennapi beszédét,  amely a felvétel 30. percétől kezdődik!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!