Magyarország a szakadék szélén – Ezt már a kormánypropaganda se tudja kimagyarázni!

Ha megpróbáljuk összegezni az elmúlt évek kormányzati teljesítményét és a lakosság helyzetét, akkor a Fidesz egykori szlogenje jut eszünkbe minimális módosítással: Rosszabbul élünk mint 12 éve!

Az MSZP a szegénység elleni küzdelem október 17-i világnapja alkalmából néhány alapadatot szedett össze Magyarország aktuális állapotából, melyet a párt a közösségi oldalán osztott meg:

  • A Fidesz 12 éves kormányzása alatt háromszorosára nőtt a szegénységben élő nyugdíjasok száma. A TÁRKI legutóbbi felmérése szerint a magyarok háromnegyede az uniós szegénységi küszöb alatt él.
  • Duplájára drágult az áram, hétszeresére nőtt a gáz ára, brutális a drágulás, a cégek csődbe mennek, a dolgozókat kirúgják, mindenhol tombol a megélhetési válság.
  • Eközben a Fidesz még a legkisebb fizetést, a minimálbért is megadóztatja. Európa legmagasabb, 27 százalékos áfáját szedik be mindenkitől, és még ezen felül is több mint harmincféle adót préselnek ki a magyarokból.

Ez az Orbán-kormány 12 éve tartó politikája: maguknak minél többet szerezni, a többiektől minél többet elvenni. Emiatt a szegények egyre szegényebbek, a gazdagok pedig egyre gazdagabbak lesznek.

Magyarországot ki kell szabadítani a szegénység csapdájából, ezért javasolja az MSZP, hogy adómentessé kell tenni a minimálbért, csökkenteni kell az alacsony fizetések adóját, meg kell duplázni a családi pótlékot, rendezni kell a közszolgálatban dolgozók, a pedagógusok, és az egészségügyi dolgozók bérét, áfamentessé kell tenni az alapvető élelmiszereket és fel kell zárkóztatni a kisnyugdíjakat.

Az MSZP szerint nem fideszes megszorítások kellenek, hanem RezsiSTOP-ra van szükség!

A 12 forintos paksi áramot adják annyiért az embereknek, amennyibe az kerül! A lakossági energiahordozók áfakulcsát csökkentsék 5 százalékra, vegyék vissza a védett ellátási körbe az önkormányzatokat és a KKV-kat, vonják vissza a rendszerhasználati díjak emelését és vezessék be a garantált energetikai alapszolgáltatást, hogy senki ne fagyjon meg az otthonában!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!