Kétségbeesés a kormányoldalon – Hónapok óta gyengül a Fidesz támogatottsága!

Fotó: Ronald Zak/PA

Úgy tűnik az elherdált milliárdok, az elmaradt fejlesztések és drasztikus megszorítások megtették a hatásukat, ugyanis a Fidesz támogatottsága hónapok óta egyre jobban olvad az IDEA Intézet felmérése szerint.

A friss reprezentatív felmérést 2022. szeptember 29. és október 9. között készítették, amiből kiderült, hogy a nagyobbik kormánypárt hónapok óta folyamatosan veszíti el szavazóit.

Az IDEA szeptember elején végzett felméréséhez képest a kormánypárt támogatottsága újabb 2 százalékponttal csökkent, ez pedig azt jelenti, hogy

Négy hónapja tart a Fidesz támogatottságának látványos csökkenése, az áprilisi választás óta már 6 százalékpontot buktak!

Ehhez képest az ellenzéki oldalon a választást követő csökkenés rendeződni látszik, ugyanis a Demokratikus Koalíció a teljes népesség körében már visszaerősödött az április eleji szintjére, így most 20 százalék a támogatottságuk.

A Fidesz szavazótábor legerősebb magját ugyan a rezsiemelés sem tudja eltéríteni a párttól, azonban azok, akik főleg csak a választás előtti ígéretek miatt szavaztak rájuk, most folyamatosan pártolnak el mellőlük, ez pedig azt jelenti, hogy a teljes választókorú népességen belül a Fidesz már csak 30 százalékon áll!

A felmérés arra is rámutatott, hogy mindezek mellett jelentősen növekszik az ismeretlen preferenciájúak aránya, azoké tehát, akik nem tudják, hogy melyik pártra szavazzanak, titkolják a preferenciájukat, vagy passzívoknak tekinthető. Míg 2022. májusában ez a réteg 23 százalékon állt, 2022. októberében 37 százalékra növekedett, amely a legmagasabb érték az IDEA Intézet 2019 január óta tartó vizsgálatsorozatában.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!