Óriási a baj: Orbán már az Európai Ügyészséghez is csatlakozna!

Orbán ezeddig sajátjának tekinthette az Eu támogatásokat, amiket kénye-kedve szerint szórhatott ki a haveroknak, családtagoknak. Azonban ennek a számára aranykornak úgytűnik egyszer és mindenkorra vége szakad. Az eddig ősellenségnek tartott Európai Ügyészséghez is hajlandó csatlakozmi, csak valami pénzhez juthasson.

Az világosan látszik, hogy az euró elviselhetetlenül magas árfolyama és a magyar gazdaságba vetett bizalom elvesztése között szoros összefüggés van, a bizalom elvesztésének egyik fő eleme pedig az, hogy ma már

senki nem hiszi el, hogy Orbán hozzájuthat a befagyasztott EU-s alapokhoz!

Éppen ezért, ha nem akarja, hogy teljesen összeomoljon a gazdaság, hatalmas nyomás nehezedik rá, hogy engedjen egy sor kérdésben, hogy hozzáférhessen a gazdaság számára létfontosságú több milliárd eurós alapokhoz, amelyeket az EU a korrupcióval és a jogállamisággal kapcsolatos aggályok miatt befagyasztott. Persze az Eu vezetői sem hülyék, bármennyire is akarja ezt Orbán elhitetni, eszük ágában sincs úgy adni pénzt, hogy az ellenőrizetlenül landolhasson a NER oligarcháinak a zsebében. A pénz megszerzésének érdekében pedig lehetséges, hogy Orbán óriási fordulatra kényszerül. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Mandinernek adott szerdai interjújában elmondta:

a kormányülésen az európai ügyészséghez való csatlakozás is előkerült!

“Önmagában az, hogy Magyarország eddig nem csatlakozott az intézményhez, nem jelenti azt, hogy kizárjuk ennek a lehetőségét” – jelentette ki a kármentéssel foglalkozó miniszter, ami gyökeresen ellentétes a kormány eddigi kommunikációjával, ami eddig teljesen feleslegesnek tartotta a csatlakozást, sőt, magának a szervezetnek a felállítását is ellenezte. Azonban ezek az elejtett mondatok azt jelzik, hogy Orbán harapófogóba került, és megüzenték neki, vége annak az időnek, amikor az Eu pénzét ellopva tudta ócsárolni az EU-t.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!