Ebbe most nagyon beleszaladt Orbán – Megadták neki a kegyelemdöfést!

A magyar kormányra minden létező platformon zúdulnak a felháborodott üzenetek, amiért a választások előtt megtévesztették a lakosságot, ígéretükkel szembemenve lényegében kinyírták a KATA adózási formát és a rezsicsökkentést is megnyirbálták.

Ha a kormánypárt saját szavazóinak dühödt felháborodása és a Fidesztől való esetleges elfordulásuk nem lett volna elegendő Orbánnak, most még az ukrán külügy is keményen visszaszólt neki, amiért a miniszterelnök a pénteki Kossuth rádiós interjújában az Oroszországgal szembeni szankciókat kritizálta.

A Telex beszámolója szerint Oleg Nikolenko emlékeztette Orbánt, hogy Oroszország háborút indított Ukrajna ellen, a szankciókat pedig erre válaszul hozták meg. A kijevi külügyminisztériumi szóvivő szerint pedig van értelme és eredménye a szankcióknak, mivel azok gazdaságilag gyengítik az agresszor országot.

Az ukrán szóvivő Orbánnak üzenve kijelentette továbbá azt is, hogy Európát nem a szankciók teszik tönkre, hanem Oroszország háborúja,

illetve nem a szankciók feloldása mellett kellene érvelnie és kampányolnia a magyar  miniszterelnöknek, miközben Ukrajnában gyerekeket ölnek meg hidegvérrel.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!