Durván leégette magát a miniszter – az érettségin megbukott volna ezért

Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság

Egyelőre csak kapkodjuk a fejünk a sok új név hallatán, forgolódunk, melyik terület milyen minisztériumhoz kerül, annak ki lesz a vezetője. Csák János kulturális és innovációs miniszterjelölt szerdai bemutatkkozását senki nem felejti el, mert gyakorlatilag egy Móricka ábrákkal tarkított prezentációt adott elő. Ahha, innováció. De volt más is, amivel beégett.

Borítsunk mindent eltakaró fátylat arra a kérdésre, hogy vajon a kultúra miért is az innovációval van összekapcsolva Orbán fejében, mert amellett a tény mellett, hogy mind az egészségügyet, mind az oktatást egy rendőrkapitány felügyeli majd a következő kormányban, teljesen elhanyagolható.

De térjünk vissza Csák Jánosra, aki egyébként  üzletember, címzetes egyetemi tanár, Magyarország korábbi nagykövete az Egyesült Királyságban, azt taláta mondani, hogy ő bizony az abszolút értékeket fogja követni, és ha mást hallana, akkor Odüsszeuszként hajózik el a szirének szigete mellett, az árbochoz kötözteti magát és viaszt önt a fülébe. Talán egy kis túlzásnak tűnik, hogy eposzi magsságba emelte saját személyét, de ennél nagyobb baj, hogy

akkora sületlenséget mondott, amiért érettségin megbuktatják az embert!

Ugyanis, Odüsszeusz nem a saját, hanem az emberei fülébe öntetett viaszt, hogy a szirének éneke ne zavarja meg őket, magát pedig azért köttette ki az árbochoz, hogy ne csináljon semmi eszetlenséget, mikor hallgatja a szirének énekét. Az irodalom tételek között ez valahol az első háromban szerepel, odáig azért még mindenki el szokott jutni a tanulással. Csáknak ez nem sikerült. Jól kikaptuk ezt is, kulturális és innovációs miniszter, de se nem kulturált, se nem innovatív.

Már az első bizottsági ülésén bohócot csinált magából Orbán új minisztere

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!