Nem áll le a fideszes Index: tovább ütik a Városháza-ügyet, Karácsony feljelentést tesz

Tegnap vezető anyagban számolt be róla az Index, hogy Budapest vezetése állítólag eladná a Városháza épületét. Az első lépéseket szerintük már meg is tették a főváros vezetéséhez közel álló “üzleti körök”. Karácsony Facebook-oldalán reagált a megjelentekre, mint írta, az Index a legalapvetőbb sajtóetikai szabályokat felrúgva időt sem hagyott arra, hogy reagáljon a főváros, máris tényként számoltak be az állítólagos ügyletről. A főpolgármester tagadta, hogy valaha szó lett volna az épületkomplexum eladásáról.

Hiába a cáfolat, pénteken újabb vezető anyagot közölt le a Fidesz-közeli kezekbe került Index az ügyletről. Most egy szerződéssel próbálták bizonygatni, hogy igazat állítottak, Karácsonyék viszont nem. Az eléggé zavarosra sikeredett szerződés szerint a főváros megbízott egy – az Index saját bevallása szerint is – törlési eljárás alatt álló céget, hogy béreljen fel egy ingatlanirodát a Városháza épületének értékesítésére (hihetőnek hangzik, hogy a főváros egy törlés alatt álló céget bízna meg egy ilyen komoly ügylettel – a szerk). Az Index szerint ez a cég ugyanazt az ingatlanost bízta meg, aki évekkel ezelőtt az MSZP székházát is értékesítette.

A szerződésben a tanácsadói díjakat is rögzítették, illetve azt is, hogy a városháza vételára 100 millió euró plusz áfa lenne, ami meghaladja a 40 milliárd forintot. A dokumentum egy másik részén pedig azt taglalták, hogy milyen hasznosítási lehetőségekkel számolhatna a vevő. Példaként háromszintes mélygarázst említenek, illetve egyéb bővítési opciókat.

Itt a megbízási szerződés, döntsék el Önök, hitelesnek tűnik-e:

Az állítólagos megbízási szerződés, tele elütési hibákkal. Se bélyegző, se semmi más, ami hitelesítené. Forrás: Index

Karácsony Gergely közleményben reagált az újabb állításokra. Mint fogalmazott:

Láthatóan folytatja a fake news terjesztését az Index, a sajtóetikára ismét fittyet hányva, meg sem várva a Fővárosi Önkormányzat válaszát. Ingatlanközvetítőt a Fővárosi Önkormányzat nem alkalmaz ingatlanok értékesítésénél, azokat a saját, 100%-os tulajdonú vagyonkezelője bonyolítja le. Szánalmas dolog, hogy az Index főszerkesztője minden ténybeli alap nélkül a Fővárosi Önkormányzatnak tudja be egy kényszertörlés alatt álló cég papírfecnijét

– írta, megismételve tegnapi állítását, miszerint szó sem volt a Városháza értékesítéséről, se döntést, se egyéb lépéseket nem tett ennek érdekében a főváros.

Minden más hazugság. Azért pedig feljelentést teszek, hogy kiderüljön: keltette-e valaki alaptalanul azt a látszatot, hogy árulhatja a Városházát

– tette hozzá a főpolgármester.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!