Döbbenet a Parlamentben: az MSZP végre megtalálta a hangját

Váratlan dolog történt a Parlamentben: úgy tűnik, az MSZP végre megtalálta azt a hangot, ami sokáig az ellenzék vezető pártjává tette. Komjáthi Imre olyan szenvedélyes beszédet mondott, hogy arra a fideszes államtitkár sem tudott érdemben reagálni.

Komjáthi Imre már első napirend előtti felszólalásával felkavarta az állóvizet. Az újonc képviselő ugyanis megmutatta, hogy a baloldaliság korántsem szitokszó, hanem a dolgozó magyar emberek érdekének képviseletét jelenti. Az MSZP-s honatya kíméletlenül sorolta azokat az ügyeket, amelyekben a Fidesz-kormány stratégiai partnerei kegyetlenül bánnak a magyar dolgozókkal. Első példaként a Tungsramnál elindult tömeges létszámleépítést említette, amely családok ezreinek életét teheti tönkre. Mint mondta:

a Fidesz-kormány tétlenül nézi 1600 dolgozó kirúgását,

ahogy Dunaújvárosban, Makón vagy Esztergomban is csak némán tűrték a magyar munkásokat ért sérelmeket. Komjáthi nyíltan kimondta: a rabszolgatörvénnyel és a sztrájkjog korlátozásával

a Fidesz kormány a tőkéseket, a multikat szolgálja, a magyar munkavállalókat pedig kiszolgáltatja.

Az ellenzéki képviselő konkrét példát is hozott. A Kanizsaújság.hu értesülései alapján felidézte: amikor  március végén a város közgyűlése napirendre akarta tűzni az esetleges elbocsátásokat, a fideszes Balogh László polgármester bejelentette, hogy ő a Fidesz-frakció többi tagjával együtt nem vesznek részt az ülésen.

A Fideszt nem érdekelte több mint ezer ember sorsa, a választásokig titkolták a több száz dolgozó kirúgását,

amit aztán egy héttel a választás után már bejelentettek. Komjáthi Imre kijelentette: ő rögtön felvette a kapcsolatot a helyi szakszervezetek vezetőivel. „A baloldal Nagykanizsán is azon van, és Újpesten is mindent megtesz, hogy segítse a kormány partnere által kirúgott emberek százait” – jelentette ki a képviselő, hozzátéve: a gyárban dolgozók átlagéletkora 50 év körül van, vagyis utánuk már nem kapkodnak a munkaerőpiacon.

Ezerhatszáz magyar család várja, hogy a kormány megszólaljon, érdemi lépéseket tegyen – jelentette ki Komjáthi Imre,

aki szerint a Fidesz-kormány által kötött stratégiai megállapodásokból pont az hiányzik, ami a lényeg: a magyar munkavállalók védelme. „Milyen garanciákat kér a kormány a dolgozók érdekében és milyen garanciákat vállal a stratégiai partnerük? Joggal várható el sok milliárd forint adófizetői támogatásért cserébe, hogy a munkavállalók munkavédelmi és munkajogi biztonságot kapjanak.” – jelentette ki Komjáthi Imre.

A szenvedélyes vádbeszédre a fideszes államtitkár láthatóan nem tudott érdemben reagálni.

Bodó Sándor a szokásos fideszes frázisok, a választások eredményére való mutogatáson kívül ugyanis arra egyáltalán nem válaszolt, hogy milyen értelme van a stratégiai partnerségnek, ha a Fidesz-kormány nem képes megvédeni a magyar dolgozók érdekeit.

Komjáthi Imre szenvedélyes felszólalását a cikkünk végén található felvételen nézhetik meg.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!