Óriásit bakizott Putyin propaganda gépezete, hamar lebuktak a trükkel

AFP / YANA LAPIKOVA

Teljes mellszélességgel kiállt az Ukrajna ellen indított orosz agresszió mellett az orosz ortodox egyház feje, Kirill pátriárka. Az egyházfő sosem fukarkodott, hogy Putyint méltassa, de ennek is meg van a maga oka.

A Putyinnal való összhang egyik oka lehet, hogy pályafutását valószínűleg még a szovjet titkosszolgálatnál, a KGB-nél kezdte csakúgy, mint az orosz államfő. Az orosz állam és az ortodox egyház együttműködése mindkét fél számára hasznos, míg a homofób ideológiát terjesztő egyház a lelkeket puhítja meg, addig Putyin gazdagon megjutalmazza őket, templomokkal, hatalommal és nem utolsó sorban pénzzel. Ez igencsak ismerősen csenghet a hazai közéletet figyelőknek is.

Kirill most , az orosz ortodox egyház feje a putyini maffia kulcsfontosságú tagja, és maga is milliárdos, de kiterjed rokonsága is mesés ingatlan és egyéb vagyont halmozott fel, egyes elemzők szerint dollármilliárdokban mérhető az egyházfő vagyona. Persze a vagyonnal nem akarják borzolni a hétköznapi emberekidegeit, azt próbálják elrejteni. Mint ahogy 2009-ben is, amikor

gyorsan leretusáltak egy 30 ezer dollárt érő órát a róla készült képről!

Ám a műveletbe hiba csúszott, és az arany Breuget mégis felfedezhető a képen, a polírozott asztalon az óra tükörképe pontosan látszódik! Van erre egy magyar mondás, hazug embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát!

kirill ora

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!