Botrány: Alekoszt is megfigyelhették a rendőrök, döbbenten nyilatkozott a celeb

Tegnap óriási botrányként robbant a hír, hogy engedély nélkül figyelhettek meg embereket a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának nyomozói az elmúlt években. A Blikk szerint a megfigyeltek között volt Hadházy Ákos, a Ligetvédők csoportjának több tagja, illetve egy celeb is.

Most arról ír a lap, hogy az érintett celeb Nagy Alekosz, a Való Világ 4. szériájának egykori győztese volt. Egy neve elhallgatását kérő volt nyomozó arról arról panaszkodott a lapnak, hogy bűnügyi nyomozások helyett ellenzéki politikusokat, illetve az ellenzékhez köthető magánszemélyeket kellett megfigyelniük. Ezekre a feladatokat pedig magas helyekről érkező kérések alapján végeztették el velük rendőrségi vezetők. Az országgyűlési választásokhoz közeledve egyre inkább csúsztak bele ezekbe.

A nyomozókat állítólag annyira megviselte amilyen feladatot végeztettek velük, hogy volt, aki inkább leszerelt, csak ne kelljen folytatnia a törvénytelen megfigyelést. A Blikk szerint előfordult, hogy egy-egy megfigyelésen akár húsz nyomozó is részt vett.

Alekosz a lapnak a megfigyelésekkel kapcsolatban úgy fogalmazott:

Hozzá vagyok szokva, hogy engem figyelnek. Ha akkor belemegyek a Dunába, vagy a tűzijátékot kell megállítani vagy engem. Életveszélyes a folyóba belemenni, és a hatóságoknak az a dolguk, hogy az olyan, kiszámíthatatlan és rizikós alakokat, mint én is voltam, figyeljék és megmentsék. Örülök, hogy végezték a dolgukat

– mondta szarkasztikusan.

Hogy miért figyelhették meg Alekoszt – amennyiben igaz a hír -, nem tudni, de elképzelhető, hogy köze lehetett ahhoz a nyilatkozathoz, amit a celeb tavaly nyáron adott luxusprostikat felbérelő Orbán-közeli üzleti körökről. Erről bővebben itt írtunk:

Alekosz kipakolt: luxusprostikat bérelnek Orbán-közeli körök, leköpik, megalázzák őket

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!