Orbán eddigi legnagyobb lopását ütötték nyélbe: Mészáros kaparintotta meg 35 évre az összes magyar autópályát

forrás: nol.hu

Még tavaly június közepén röppent fel a hír, hogy a Fidesz a választások előtt gyorsított ütemben 35 évre magánkézbe adná a teljes magyar autópálya hálózatot.  Ma már látjuk, nem kellett vele sietniük, a választások után is nyélbe tudják ütni az üzletet az újabb kétharmad birtokában. A kormány szerint az állam jól fog járni azzal, hogy 35 évre magánkézbe adja az autópályák üzemeltetését, azt azonban, hogy ezt mire alapozza soha nem fogjuk megtudni, mert  a kormány a számításokat 10 évre titkosította! A nyertes személye viszont senkit nem lepett meg.

A Nemzeti Koncessziós Iroda 35 éves autópálya-koncesszióját az eddig csak “Mészáros Lőrincék” néven emlegetett, Themis Magántőkealap nyerte, a lábatlani Dömper Kft. veszített, a szóba kerülő osztrák Strabag pedig mintha végül ajánlatot sem adott volna be. A Themis Magántőkealap konzorciumvezetőként pályázott a Konzum PE, Opus Bridge, Opus New Way, Cronus, Vesta, Via alapokkal együtt, ami azt is jelenti,

soha a büdös életben nem tudjuk meg, kik is állnak valójában mögötte,

kihez is fognak kerülni az állami milliárdok, ki is húzza a végső hasznát az egész üzletnek! Az eljárás keretén belül, amit most megnyertek Mészárosék, azok a következő feladatok:

  • Az új gyorsforgalmi utak építése 317 km hosszan, 2032-ig bezárólag,
  • Sávbővítés: 265 km hosszan, az első tíz év alatt,
  • Üzemeltetés és fenntartás: 1044 km szakaszon, a koncessziós időszak egészében.

Egy valamiről azonban nem szól a kormányzati kommunikációs, és ezt érdemes tisztázni:

AZ AUTÓPÁLYA ÜZEMELTETÉS JELENLEG IS NYERESÉGET TERMEL AZ ÁLLAMNAK,

annak kiszervezése, magánkézbeadása semmi mást nem jelent, minthogy az állam lemond erről a nyereségről, jobb esetben ennek csak egy részéről. Orbánéknak ez azonban dupla hasznot jelent, hiszen a most befolyó koncessziós pénzből a kötségvetési hiányt tudják foltozgatni, miközben szélpen csendben Mészáros Lőrinchez került a gáz és áramszolgáltatás mellett most már Magyarország teljes autópálya hálózata is.

Orbán kormányzásának legnagyobb lopására készül – erre nem lesz mentség

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!