Döbbenetes fejlemény – Deutsch hazugsága után egymásnak esett két magyar EP-képviselő!

Forrás: mszp.hu / Mohai Balázs/MTI

Deutsch Tamás a Fidesz EP-képviselője a közrádióban adta elő legújabb hazugságát, mely szerint a magyar baloldal nemcsak, hogy támogatója, de külön kezdeményezője is az orosz olajembargót tartalmazó szankcióknak.

Erre reagált a közösségi oldalán Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője, aki kijelentette, hogy Deutsch vagy nincs tisztában az eseményekkel vagy tudatosan hazudik, mikor azt állítja, hogy a baloldal kezdeményezésére született meg az újabb orosz szankciós csomag.

A baloldali szociáldemokraták képviselőjeként Ujhelyi az elmúlt hetekben több alkalommal is világossá tette, hogy csak és kizárólag akkor tudna támogatni egy ilyen szankciós csomagot, ha megfelelő kompenzációt, illetve támogatást kapna hozzá Magyarország az európai közösség részéről, illetve, ha a magyar kormány is azonnali lépéseket tesz annak érdekében, hogy minél nagyobb mértékben tudjunk az orosz kőolajhoz képest alternatív forrásokból származó nyersanyagot is feldolgozni, biztosítva ezáltal a lakossági és az ipari ellátás biztonságát is.

“Csak akkor ugorhatunk a mélyvízbe, ha már tudunk úszni, de legalábbis derekunkon van egy mentőöv”

– mondta az MSZP EP-képviselője!

Ujhelyi kiemelte továbbá azt is, hogy hivatalos levélben szorgalmazta az Európai Bizottság illetékeseinél, hogy az olajimport embargója kapcsán tartsák szem előtt a tagállami adottságokat és a szankciós csomagnál törekedjenek a kompromisszumra. Szerinte ugyanis ez az eszköz csak akkor hatásos, ha pontosan céloznak vele; azonban ha félrevisz, akkor súlyosabb károkat okoz.

Bejegyzése végén hozzátette: Jó lenne, ha ebben a helyzetben a kormánypártok képviselői nem terjesztenének hazugságokat és a közszolgálati média is megfelelően tájékoztatná a politikai szereplők álláspontjáról a nyilvánosságot!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!