Döbbenetes hazugsággal vádolja címlapján Karácsonyékat az átfideszesített Index

Ma olvastam utoljára Indexet

– írta Karácsony Gergely a Facebook-oldalán, miután az átfideszesített Index ma reggel vezető anyagában arról írt, hogy Budapest vezetése arra készül, hogy eladja a Fővárosi Önkormányzat több tízmilliárd forintot érő épületkomplexumát.

A lap a főpolgármester szerint a legalapvetőbb sajtóetikai szabályokat áthágva a cikk megjelenése előtt mindössze 20 percet adtak a fővárosnak arra, hogy reagáljon az értesülésekre, majd a választ meg sem várva közzétették a cikket.

Az index.hu-t sajnálatos módon elérte a fake news korszelleme. A kissé szokatlan módon a főszerkesztő által személyesen jegyzett cikk – a sajtóetikai szabályokat megsértve, a reakciót be sem várva – ma reggel háromnegyed nyolckor úgy került ki vezető anyagként a portálra, hogy mindössze húsz perccel azelőtt kérték egyáltalán a Fővárosi Önkormányzat nyilatkozatát

– fogalmazott Karácsony.

A főpolgármester tagadta, hogy valaha szó lett volna az önkormányzati épületkomplexum eladásáról, pláne hogy “a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök” döntöttek volna az ügyletről.

Nos, nem tudjuk, kik azok az üzleti körök, és milyen lépéseket tettek. Annyit vagyunk kénytelen megjegyezni, hogy a cikk szerzője összekeverte a NER-t és a Fővárosi Önkormányzatot: mifelénk nem üzleti körök határozzák meg a vagyongazdálkodási döntéseket. A Fővárosi Önkormányzat a Városháza ingatlanegyüttesével kapcsolatban számos döntést hozott a közelmúltban, így a Merlin Színház épületének felújításáról és a Városháza Park tervpályázatának kiírásáról. Az ingatlan értékesítéséről semmilyen döntés nem született, arra nem keres vevőt a Fővárosi Önkormányzat

– szögezte le Karácsony.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!