Durva videó került ki: filmre vették az egyik legnagyobb orosz támadást

Az orosz erők egyre durvább eszközökhöz nyúlnak, mivel még mindig nem tudták teljes egészében bevenni Mariupolt, az Azovsztál vasgyárban még mindig kitartanak a védők. De senki tudja meddig, olyan aljas tervre derült fény.

Foszforbombák bevetésével vádolja Ukrajna az orosz hadsereget, az erről szóló állítólagos videó a Twitterről indulva vírusként terjedt szét a közösségi oldalakon. Laikusként azt nem tudjuk megállapítani, hogy itt valóban foszforbombákról van-e szó, de azt nem tagadhatjuk, hogy az eddigi legnagyobb videón is megörökített bombázásról van szó. Szinte nincs olyan területe a gyárnak, ahova ne esett volna le valamilyen robbanószerkezet.

Ám úgy tűnik, az Azovsztal területén lévő megközelítőleg ezer védőt ez sem tudta megtörni, bár becslések szerint legalább a felük súlyosan sérült.  InfromNapalm értesülései alapján az Unian.ua szerint az oroszok

mérges gáz bevetésével akarják megölni a védőket,

de, hogy ez ne okozzon nemzetközi felháborodást, hadifoglyokkal és civilekkel eljátszatnák, hogy a védők megadják magukat, feladják Azovsztalt, majd ennek leple alatt, mikor senki nem figyel már, bevetnék a gázt. Ezt látszik alátámasztani az az értesülés, hogy az orosz fél már előkészítette azokat az orosz katonákat, akik gázvédő felszerelésben hatolnak majd be a bevehetetlennek vélt az alagutrendszerbe, ahová ismeretlen összetételű gázt szállítanak páncélosok kíséretében.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!