Nem tud leállni: Márki-Zay feltalálta a fából vaskarikát

Komoly bejelentéssel állt elő Márki-Zay Péter a Facebook oldalán, miszerint a választási vereség után sem áll le a tervével, hogy új pártot alapít. Nem is akármilyet:

“Létrehozzuk a civilek pártját”

– közölte, melyre reményei szerint a Mindenki Magyarországa Mozgalom május végi tisztújításán fognak pontot tenni. Nos, Márki-Zay ötletével -mint eddig az ötleteinek jó részével- van egy kis probléma. A civilek pontosan attól lesznek civilek, hogy párton kívül, a pártpolitika területén fejtik ki tevékenységüket!  A civil szervezeteknek, tevékenységeknek alapvető jellemzője, hogy nonprofit módon, önkéntes alapon a közjó javára,

a kormányzattól teljesen függetlenül működnek!

Értjük mi, hogy MZP éppen alakulófélben lévő pártjának esélye sincs a kormányzattal bármiféle együttműködésre, de minden pártnak egyik alapvető célkitűzése, a kormányrakerülés, ami máris ellentmond a civil irányvonalnak.

Van ennek a “civilek pártja” szóösszetételnek egy nagy veszélye. Nem lenne szabad összemosni a közvéleményben a civil politizálást a pártpolitizálással. A civileknek szakmai teljesítményük miatt még létezik elismertségük a társadalomban, ám ezt pártalapítási szándékból meglovagolni és kihasználni, finoman szólva is átgondolandó, ha őszinték akarunk enni, akkor pedig romboló.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!