TRUMP ÁTADJA A HATALMAT

Trump

Miután a kongresszus hitelesítette a 2020-as amerikai elnökválasztás eredményét, és ezzel Joe Biden győzelme hivatalossá vált, Donald Trump leköszönő amerikai elnök közleményben reagált a hírre.

Trump azt írta:

“Bár semennyire nem ért egyet a választás végeredményével, a tények pedig őt igazolják, január 20-án a szabályok szerinti hatalomádás jön majd.”

Trump úgy folytatta: ezzel “minden idők legnagyszerűbb első elnöki ciklusa” ér véget az elnökök történetében. Azt is elmondta, folytatni fogják a harcokat, hogy “csak az érvényes szavazatokat számítsák be az eredménybe”, és ez még csak a harc kezdete azért, hogy újra nagyszerűvé tegyék Amerikát.

Mint ismert: Trump tegnap az eredmények hitelesítése közben egy washingtoni tüntetésen azt mondta: sosem fogja feladni, és beismerni a vereségét. Az elnök harcias szavainak meg is lett az eredménye: beszéde után a felhergelt Trump-párti tömeg betört a Capitolium épületébe, és órákra elfoglalta azt. Az alelnököt és a képviselőket ki kellett menekíteni. A példátlan zavargásban többen megsérültek, egy nő meg is halt. Bővebben itt írtunk a történtekről:

PUCCSKÍSÉRLET AMERIKÁBAN

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!